ALEXANDRU RAFILA: ''Înlesnirea unora dintre restricţii trebuie să vină la pachet cu respectarea strictă a măsurilor de protecţie''

G.U.
Miscellanea / 8 decembrie 2021

''Înlesnirea unora dintre restricţii trebuie să vină la pachet cu respectarea strictă a măsurilor de protecţie''

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a subliniat, astăzi, la începutul şedinţei de guvern, că înlesnirea unora dintre restricţiile stabilite în contextul pandemiei trebuie să vină la pachet cu respectarea strictă a măsurilor de protecţie, informează Agerpres.

Precizările au fost făcute în contextul în care, în cadrul şedinţei de guvern, urmează să fie aprobată prelungirea stării de alertă, incluzând noi prevederi referitoare la activitatea socială şi cea a operatorilor economici.

"Faptul că sunt reglementate noi prevederi care prelungesc cu o oră programul diferitelor instituţii care organizează evenimente, pe de o parte, şi că s-a ridicat interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii pentru anumite categorii de persoane ar trebui să fie un factor încurajator şi pentru respectarea strictă a măsurilor. Cred că este lucrul cel mai important, pe care ar trebui să îl discutăm în comunicarea publică, pentru că înlesnirea unora dintre restricţii trebuie să vină la pachet cu respectarea strictă a tuturor acestor prevederi", a spus el.

În acest sens, Rafila a adus în discuţie inclusiv cadrul legal referitor la sancţionarea celor care încalcă restricţiile prevăzute, pentru a preîntâmpină un nou val de îmbolnăviri.

"Cred că trebuie să ne uităm şi asupra cadrului legal care sancţionează pe cei care nu respectă reglementările în acest moment. (...) Trebuie să fie foarte clar că nu putem să avem niciun fel de toleranţă la încălcarea regulilor. Ideea este că noi trebuie să ţinem lucrurile sub control şi să nu avem cumva un următor val care să ne pună probleme greu surmontabile", a avertizat el.

Ministrul Sănătăţii a mai precizat că toţi operatorii economici trebuie să respecte legislaţia în ceea ce priveşte măsurile de protecţie şi gradul de ocupare al unităţilor pe care le gestionează.

"Suntem de acord ca, mai ales în această perioadă, având în vedere contextul epidemiologic, să ne putem desfăşura activitatea cu măsuri uşor relaxate şi aduse la un numitor comun. Adică, s-a inclus în certificatul digital COVID şi prevederea accesului pentru persoanele care sunt testate şi este un lucru normal, natural, pe care l-am discutat în repetate rânduri în perioada anterioară - dar, foarte clar, toţi operatorii economici trebuie să respecte legislaţia în ceea ce priveşte măsurile de protecţie şi gradul de ocupare al acestor instituţii", a evidenţiat Alexandru Rafila.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Țările UE urmează să amendeze și să pună în închisoare cetățenii care refuză vaccinul împotriva COVID-19

     

    De aproape un an, cei care au avertizat că țările UE vor aplica în curând mandatele de vaccinare cu amenzi sau închisoare au fost catalogați drept „teoreticieni ai conspirației”. Cu toate acestea, în ceea ce devine o tendință vizibilă, se pare că au fost corecte, deoarece Austria și Grecia se îndreaptă către amenzi și pedepse privative de libertate pentru „ezitare la vaccin”. 

    Cancelarul austriac Alexander Schallenberg anunțase anterior că vaccinul COVID va deveni obligatoriu de la 1 februarie 2022. Nu se știa exact cum vor fi implementate aceste legi, totuși, o scurgere a proiectului de lege a dezvăluit că guvernul austriac intenționează să pună amendă și închisoare. cetățenii săi dacă nu primesc vaccinul. 

    In conformitate cu proiectul de lege, oricine refuză să participe la o programare de vaccinare va primi o convocare oficială de la autoritățile locale. Dacă o persoană nu se prezintă, va fi chemată încă o dată în următoarele patru săptămâni. 

    „În cazul în care și a doua cerere oficială este ignorată, persoana va primi o amendă de 3.600 de euro sau patru săptămâni de închisoare. Amenda va crește la 7.200 EUR pentru cei care au fost deja amendați de două ori pentru încălcarea cerinței de vaccinare.” 

    Excepții vor fi făcute doar femeilor însărcinate și copiilor cu vârsta de până la 12 ani, precum și celor pentru care vaccinul ar reprezenta un „pericol pentru viață sau sănătate”. Cu toate acestea, în funcție de cât de strict sunt aplicate aceste reguli, obținerea unei scutiri poate fi foarte dificilă, chiar și pentru cei care au probleme grave de sănătate. Nu se menționează nicio scutire religioasă. 

    Între timp, Grecia continuă și ea să avanseze cu măsuri coercitive, prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis afirmând marți că grecii cu vârsta peste 60 de ani care nu au fost vaccinați trebuie, până pe 16 ianuarie, să își facă o programare pentru prima doză, altfel se confruntă. o amendă administrativă de 100 EUR în fiecare lună. 

    În prezent, Grecia a vaccinat 63% din cei 11 milioane de populație. Ce se va întâmpla cu persoanele care nu pot plăti amenda nu se știe. 

    Pe măsură ce Europa se îndreaptă spre vârful iernii, măsuri ca acestea sunt adoptate în toată UE.  

    daca are cineva rabdare sa numere de cate ori aude pe zi urmatoarele cuvinte : reguli , restrictii , masca , respectarea .. , autoritati . chiar daca esti prost si tot intelegi cam incotro ne indreptam ....

    Masuri luate pe genunchi si aplicate optional.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb