ALEXANDRU RAFILA ACUZĂ GUVERNUL CÎŢU: "Până când s-a terminat UNTOLD, totul era în regulă privind pandemia"

G. MARINESCU
Ziarul BURSA #Politică #Sănătate / 21 septembrie 2021

"Până când s-a terminat UNTOLD, totul era în regulă privind pandemia"

Senatorul social-democrat Alexandru Rafila, reprezentant al ţării noastre în cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, susţine că, din cauza abordărilor superficiale şi copilăreşti ale premierului Cîţu privitoare la pandemie, s-a ajuns la situaţia actuală de creştere zilnică, exponenţială, a numărului persoanelor infectate în valul patru al pandemiei cu varianta Delta a Sars-Cov 2.

"Vă spuneam în urmă cu o lună şi jumătate, la 1 august, că socotelile Ministerului Sănătăţii nu sunt realiste, mai ales în condiţiile în care nu au luat nicio măsură, iar autorităţile publice au încurajat transmiterea, prin încurajarea organizării de evenimente publice care au constituit acceleratoare ale transmiterii. (...) Pe mine m-a frapat chestiunea asta extraordinar de tare: până pe 10 septembrie, când s-a terminat festivalul UNTOLD, totul era în regulă. Totul a început în 11 septembrie, când s-au luat măsuri în consecinţă, deşi până atunci guvernul nu a făcut nimic. Chestiunea asta arată o indiferenţă crasă în ceea ce priveşte sănătatea oamenilor din această ţară şi funcţionarea economiei şi a societăţii în general. Nu se poate să o atitudine până în data de 10 şi din 11 sau 12 dintr-o dată avem o problemă de sănătate publică, luăm măsuri în consecinţă şi până atunci nu am făcut nimic. Creşterea a început din data de 5 iulie. Domnul Cîţu probabil nu a avut timp să spună acest lucru. (...) M-a şi amuzat: dânsul a spus că în ceea ce priveşte Congresul PNL se va consulta cu Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, al cărui preşedinte este tot domnul Cîţu. Deci dânsul se va uita în oglindă şi se va întreba dacă va organiza sau nu în formă fizică Congresul PNL. Genul ăsta de abordări superficiale, copilăreşti chiar uneori este foarte periculos în timp de pandemie, în general în timpul unei crize majore şi, bineînţeles, în cazul unei crize de sănătate publică", a declarat Alexandru Rafila, în cadrul conferinţei de presă susţinută la Parlament, după şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD.

Domnia sa a arătat că este mai greu să gestionezi o pandemie când numărul de persoane infectate creşte exponenţial şi a precizat că, în actualele condisţii, se aşteaptă ca numărul de infectări zilnice să depăşească 15.000 de cazuri în a doua jumătate a lunii octombrie când "problema va fi de gestionare a spitalelor".

"Depinde de epuizarea populaţiei receptive, care se face prin vaccinare sau prin trecerea prin boală. România are puţin peste 30% populaţie vaccinată. Noua variantă se transmite mult mai rapid. Ne aşteptăm la un număr mare de cazuri. Nu ştiu ce face acest guvern minune pe care îl avem, pentru că măsurile sunt nepredictibile, incomplete şi câteodată neserioase", a afirmat Alexandru Rafila.

În privinţa desfăşurării noului an şcolar, care a început la 13 septembrie, senatorul social-democrat a afirmat că unităţile de învăţământ trebuie să rămână deschise şi după depăşirea pragului de 6 la mie, dacă în şcolile respective elevii şi profesorii sunt testaţi sau vaccinaţi şi dacă sunt condiţii de desfăşurare a activităţilor în mod corespunzător.

Legat de ordonanţa de urgenţă prin care guvernul Cîţu a introdus obligativitatea certificatului digital pentru activităţile neesenţiale, Alexandru Rafila a arătat că sunt câteva chestiuni care nu sunt în regulă cu utilizarea acestui document.

"Recomandările Comisiei Europene şi practica din ţările Uniunii Europene nu e respectată, în sensul că în actul normativ nu există precizare privitoarea la copiii cu vârsta mai mică de 12 ani, care ar trebuie să fie scutiţi de prezentarea acestor certificate sau de lucruri legate de testare, pentru că nu este posibilă testarea a milioane de copii. Sunt aproape 2 milioane de copii în această situaţie, care ar trebui testaţi de trei ori pe săptâmână, dacă merg la cinema, teatru sau cofetărie cu părinţii lor. Aceste lipsuri sau scăpări al Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă trebuie corectate de îndată şi nu trebuie restricţionat accesul copiilor la diverse activităţi. (...) Chestiunea utilizării certificatelor trebuie să ţină cont de aceşti copii cu vârsta până în 12 ani. De aceea, consider că este necesară o lege pentru reglementarea situaţiei, pentru ca actul normativ emis de guvern să fie corectat, completat şi apoi adoptat", a spus Alexandru Rafila.

El a mennţionat că, din punct de vedere logistic, în momentul de faţă nu există în ţara noastră o capacitate de testare a tuturor copiilor mai mici de 12 ani şi nici laboratoare autorizate care să introducă datele în sistemul informatic pentru a fi validate, mai ales că testele trebuie să aibă o calitate corespunzătoare şi să se regăsească pe lista furnizată şi actualizată permanent de Centrul European pentru Control al Bolilor.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. In fine, vine Rafila sa mai spuna si lucruri cu sens.

    Organizarea festivalurilor si meciurilor cu peste 400 000 de oameni, chiar si o mare parte vaccinati, nu a facut decat sa raspandeasca accelerat, exponential virusul, prin cei vaccinati. Cat de cretin sa fii sa faci asta? Asa de cretin. Mai ales ca stii ca sistemul medical romanescu nu este de talia celor din UK. 

     

    In caz ca nu stiti, J&J nu protejeaza impotriva infectiei cu Delta decat vreo 30%. Politicile statului roman nu fac decat sa incurajeze raspandirea virusului. De fapt, eu tot spun asta de cateva luni. Hai sa va mai traduc de fapt ce face statul roman. 

     

    Statul roman incurajeaza raspandirea virusului. Acesta este motivul pentru care incurajeaza vaccinarea. Pentru a degreva spitalele in fata valului de infectari pe care insusi statul le provoaca. 

     

    Pe de alta parte, inteleg si pozitia statului. Untold, festivaluri, meciuri, cluburi, toate acestea aduc bani la buget. Si sunt oameni, destul de putini % in societate, care doresc sa aiba parte de asa ceva. Avem deci o capra si o varza. 

     

    Ce va face statul roman? Va da drumul urgent la a treia doza. Pentru ca realitatea infectarilor si situatia din spitale arata ca este nevoie de ea. Va anula certificatele de vaccinare celor cu J&J singura doza si va impune rapel cu Pfizer/Moderna pentru cei cu o singura doza. Si va incuraja si a treia doza pentru ceilalti. 

    Cine mai supravietuieste dupa booster, se va putea duce la Untold. 

    alta prosteala ! infectiile virale , respiratorii sint in fiecare toamna si primavara , cu untold sau fara . propaganda de partid , ii statea mai bine lui cercel sa spuna prostia asta .

    "Chestiunea utilizării certificatelor trebuie să ţină cont de aceşti copii cu vârsta până în 12 ani."

    -  

    Nu credeam sa-l aud vreodata pe dr. Rafila sa spuna ceva cu cap, dar in acest caz are dreptate. 

    Birocratii luminati care au dispus utilizarea certificatului verde au specificat varsta de 6 ani, cat timp la noi nu exista inca vaccin pentru aceasta categorie de varsta. 

    Chiar si parintii care imbratiseaza ideea de vaccinare anti-covid pt ei si copii, tot sunt pusi in incurcatura de felul cum a fost gandit certificatul verde.

    Treaba romaneasca ... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb