ALEXANDRU RAFILA: ''Nu se renunţă la mască în spaţiile închise, în mijloacele de transport în comun, în pieţele închise''

G.U.
Miscellanea / 16 februarie 2022

''Nu se renunţă la mască în spaţiile închise, în mijloacele de transport în comun, în pieţele închise''

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat astăzi că nu se renunţă la utilizarea măştii în spaţii închise, în mijloacele de transport în comun şi în pieţele închise, conform Agerpres.

Acesta a explicat într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria, că aceste situaţii sunt reglementate de Legea 55/2020, urmând ca în privinţa portului măştii în spaţiile deschise să fie luate măsuri în acord cu recenta decizie a Curţii Constituţionale, după publicarea acesteia în Monitorul Oficial.

"Această ordonanţă care a fost declarată neconstituţională a fost adoptată în anul 2020, făcea referire la utilizarea măştii în spaţiile deschise. În mod evident, după publicarea ei, trebuie să facem în aşa fel încât să respectăm decizia Curţii Constituţionale. Acum, celelalte moduri de utilizare a măştii în spaţii închise, în mijloacele de transport în comun, în pieţele închise sunt reglementate de Legea 55. Deci, este clar că nu se renunţă la mască în spaţiile închise. Legislaţia care a făcut referire la această ordonanţă elaborată de către Ministerul Sănătăţii trebuie actualizată. Urmărim cu mare atenţie evoluţia situaţiei epidemiologice şi vom lua acele măsuri care sunt corecte pentru protejarea sănătăţii populaţiei", a arătat Alexandru Rafila.

Precizările ministrului Sănătăţii vin după ce, marţi, Curtea Constituţională a constatat că este neconstituţională Ordonanţă de urgenţă a Guvernului 192/2020 prin care se instituia, printre altele, obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţii publice.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Nu era vorba de mască, era vorba de (...) aia de certificat cat verde retur la intrarea in mall și în Dedeman. Ăla ce rost are???

    Nu previne absolut dar absolut nimic.

    E doar un nazi-pass oribil. 

    1. are rostul controlului la nivel individual in vederea instituirii unei dictaturi planetare.

      Certificatul verde trebuie eliminat INDIFERENT DE MIJLOACE - pasnice sau mai putin pasnice.  

      Marele risc socio-economic e dat de certificatul verde, nu de vaccinul anti-covid. Instrumentul cyber-dictaturii planetare viitoare trebuie eliminat din Romania.  

      Romania va fi pamant liber de certificatul verde - o exceptie fata de marea majoritate a tuturor celorlalte state ale lumii (motiv de venire a multi oaspeti straini care sa se stabileasca la noi cu casa si bani si job!!!) = FOARTE OK !  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb