Alina Gorghiu a demisionat de la conducerea PNL

S.A.
Ziarul BURSA #Politică / 12 decembrie 2016

Alina Gorghiu (Sursa foto: Facebook)

Alina Gorghiu (Sursa foto: Facebook)

Gorghiu: "Pentru mine nu există alt gest decât cel al depunerii mandatului"

-----------

Actualizare 21:51 Alina Gorghiu, despre stabilirea interimatului la PNL: "Decizia va fi luată mâine în BPN"

Alina Gorghiu a anunţat în această seară că decizia privind conducerea interimară până la congresul care va vota un nou preşedintele al partidului va fi stabilită mâine, în Biroul Politic Naţional (BPN).

"Discuţia fost una informală, cu liderii organizaţiilor care au luat scoruri peste media pe ţară. Nu-i o decizie, nu-i o discuţie în urma căreia să se ia decizii oficiale. S-a ajuns însă la o concluzie şi anume că pentru poziţiile care s-au vacantat şi pentru interimat va fi o regulă pe care o s-o respectăm: meritocraţia în partid şi cei care au obţinut rezultate, aceia vor fi în opinia mea propuneri corecte pentru funcţiile interimare pe care şi eu şi Ilie Bolojan şi alţi colegi le-am eliberat. Mâine veţi vedea care sunt aceste propuneri pe care le vom face BPN şi sper ca ele să fie bine primite. Discuţia a fost una cât se poate de deschisă, una consensuală şi mâine vor afla, înaintea dumneavoastră, colegii mei", a spus Gorghiu, la finalul unei şedinţe a conducerii centrale cu liderii organizaţiilor care au obţinut rezultate peste media naţională la alegeri.

Alina Gorghiu a fost întrebată dacă Raluca Turcan este propunerea de preşedinte interimar al partidului. Preşedintele demisionar a răspuns: "O să vedeţi mâine care sunt propunerile pe care eu împreună cu primii 22 de preşedinţi ai organizaţiilor liberale le vom face BPN".

De asemenea, aceasta a precizat că va avea o propunere în BPN.

"Evident că voi intra cu o propunere către colegii mei, că ea va suporta ajustări, probabil că vor fi şi aceste nuanţări, dar voi avea o propunere către colegii mei", a adăugat Alina Gorghiu.

------------

Actualizare 19:30

Secretarul general Ilie Bolojan şi-a depus şi el mandatul până acum, nu însă şi Cristian Buşoi, liderul PNL Bucureşti - organizaţie care a obţinut 12%, potrivit unor surse din PNL, citate de Hotnews.

------------

Alina Gorghiu a demisionat astăzi de la conducerea Partidului Naţional Liberal (PNL).

Aceasta a declarat, într-o conferinţă de presă: "Votul convârşitor s-a dus înspre PSD, daţi-mi voie să recunosc victoria PSD. Au un program de guvernare care presupune multe promisiuni. Vom face opoziţie curată, opoziţie fermă. (...) Încă de ieri am avut discuţii cu colegii, liderii din teritoriu, conducerea centrală şi pentru mine nu există alt gest decât depunerea mandatului. A fost o onoare să colaborez cu toţi colegii mei".

Alina Gorghiu a precizat că sunt şi alţi lideri din conducerea partidului care îşi asumă scorul obţinut de partid în alegeri.

"Mâine la prânz am convocat BPN. Le voi propune colegilor mei să convocăm rapid Convenţia Naţională a partidului, forul care organizează alegerile în PNL. Sper să se poată la jumătatea lunii februarie. În mod cert, este nevoie să se stabilească o nouă conducere a PNL, legitimă, de un nou start, de stabilitate, de coerenţă şi de un act politic eficient", a mai spus Gorghiu.

Liderul PNL a precizat că mâine, în BPN, se va decide formula interimatului la conducerea partidului.

De asemenea, Gorghiu a mulţumit electoratului de dreapta care a acordat PNL încrederea şi voturile.

Aceasta a adăugat: "Obiectivul pe care mi-l propun, acum, pe final de mandat este solidaritatea PNL. Mi-aş dori că toţi colegii mei să rămână uniţi în această formulă.(...) Vom depăşi acest şoc electoral, acest scor deloc plăcut".

Astăzi, la ora 18.00, liderii celor 20 de filiale PNL care au obţinut la alegeri rezultate peste media naţională au fost convocaţi la sediul central al partidului.

Potrivit unor surse liberale, citate de Hotnews, şi secretarul general Ilie Bolojan şi liderul PNL Bucureşti Cristian Buşoi şi-au depus demisiile.

Biroul Politic Naţional al PNL se va reuni mâine, începând cu ora 12.00, la sala grupului PNL din Camera Deputaţilor.

------------

Liderul PNL Alina Gorghiu va demisiona la următoarea şedinţă a Biroului Permanent, potrivit unor surse citate de Antena 3.

Astăzi, la ora 18.00, a fost convocată o şedinţă la sediul PNL. Vor participa o parte dintre şefii de filiale, doar cei care au obţinut scoruri peste medie în aceste alegeri.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. o aberanta. dupa ce PNL avotat DIP si legea conversiei, l-a luat in brate pe Ciolos care a contestat legea conversiei la CCR. nu i-a pasat ca mii de oameni i-au sarit in cap pe FB, nu i-a pasat ca e acuzata de ipocrizie si ca intoarce spatele oamenilor. sper sa ajunga la gunoi, a primit mai mult chiar decat a meritat

    1. Ciolos a gafat acolo. Pnl a fost pe val, contestand Pnl si-a alungat din alegatori. Legea a fost votata in unanimitate. Psd cred ca a castigat enorm la acea miscare.

    Asa-i trebuie daca a tolerat sipromovat idei "liberale" marca Danut Zamfir. Sa se invete minte si ceilalti liberali care cred ca iti poti incalzi mainile in buzunarele altora.

    1. dimpotriva. faptul ca l-au asumat pe Ciolos care a contestat la CCr orice lege benefica pentru comsumator I-a instrainat electoratul. Gorghiu putea sa isi assume candidature de prim ministru si o lupta antibanci si castiga alegerile. dar si l-au asumat pe Ciolos, un servile al bancilor, si au pierdut rusinos. Zamfir cred ca e singurul demn din partidul ala de looseri

      Aauzi, tu crezi ca toata Romania are credite in franci ca tine? Voi sunteti vreo 3.000-5.000 dr voturi cu tot cu familii. Filomela din Victoriei a votat PNL, ti se pare ca a ajutat ceva votul unora ca ea. Deci voi nici de un sfert de parlamentar nu sunteti de ajuns asa ca stai linistit cu elucubratiile tale.

      PNL a pierdut, nu a castigat, renuntand sa apere si promoveze valori liberale si recurgand la idei si legi populiste ca cea a lui Danut Zamfart. Nu, nu sunteti deloc o forta sau buricul electoratului, sunteti cateva mii si sunteti siu imprastiati in toata tara, ZERO BARAT.  

    Sincer imi pare rau de dumneavoastra.

    Recomandare pt PNL: 

    -sef Pnl, nr 1 din Cluj (40,5%) 

    -adjunct 1, nr 1 Pnl Ab 

    -adjuct 2, nr 1 Pnl Sb.

    Votanti au decis. Mitici din Pnl "ciocu' mic" ! 

    1. votantii, miticii, agramatii...got it? get it.

      ....... decat miticii? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb