ALINA GORGHIU, DESPRE STENOGRAMELE DIN PNL:  "Orice derapaj pe viitor va fi sancţionat, învăţăm din greşeli"

Ziarul BURSA #Politică / 12 mai 2015

"Orice derapaj pe viitor va fi sancţionat, învăţăm din greşeli"

Orice derapaj pe viitor va fi sancţionat, a declarat ieri copreşedintele PNL Alina Gorghiu, după şedinţa de unificare a PNL, comentând stenogramele apărute în presă. Domnia sa a precizat că au avut loc discuţii clarificatoare, care s-au rezolvat în interior, iar situaţia a fost depăşită, urmând a învăţa cu toţii din greşeli.

Alina Gorghiu a spus: "Regret că spaţiul public a fost contaminat de mesajul că în PNL există neînţelegeri. Îmi cer eu scuze ca şi copreşedinte al PNL, dacă cineva s-a simţit din partea cetăţenilor care au urmărit discuţiile, din partea membrilor noştri de partid, indiferent că sunt din fostul PNL, fostul PD, vexaţi sau lezaţi de cele auzite".

Ea a precizat că "mesajul său foarte ferm pentru cei din PNL este că orice derapaj şi orice declaraţie care afectează ideea de fuziune şi de unitate a PNL va fi în mod clar sancţionată".

Alina Gorghiu a susţinut: "Vă asigur că relaţia dintre mine şi Vasile Blaga este una nu doar politic bună ci şi personală. Avem o relaţie foarte bună. Colaborarea dintre mine şi Cătălin Predoiu este la fel de bună. Vreau să vă asigur de un lucru şi vă spun cu toată sinceritatea, PNL, întotdeauna şi-a respectat toate angajamentele şi toate promisiunile. Avem un protocol al fuziunii care spune foarte ferm şi clar că Predoiu este candidatul nostru pentru funcţia de premier. Avem un protocol care spune foarte clar că ne bazăm pe respect şi acest lucru este regulă pe viitor".

Gorghiu a afirmat că s-a discutat situaţia acelor declaraţii apărute în stenograme iar reacţia sa şi a copreşedintelui Vasile Blaga a fost foarte clară: "Mai mult de atât nu avem ce să comentăm. O să învăţăm cu toţii din greşelile pe care le-am făcut. O să încercăm să nu le repetăm şi cred că mesajul pe care eu şi Vasile Blaga, Cătălin Predoiu şi toţi cei din conducerea partidului l-am dat astăzi, că proiectul fuziunii este foarte important, că orice derapaj pe viitor va fi sancţionat şi că respectul reciproc este esenţial pentru a fi credibili în faţa electoratului, este tot ce contează".

Stenograme ale unor discuţii între lideri ai vechiului PNL, care au avut loc la Bistriţa şi în care sunt exprimate critici la adresa partenerilor din fostul PDL au fost publicate la sfârşitul săptămânii de un site.

"Noi fără PD nu câştigam preşedintele. Ne-am ţinut de nas şi am făcut un compromis. Altfel nu se putea. Vă mai spun un lucru. Am făcut un lucru, eu zic deştept, chiar dacă în Bistriţa e puţin altfel. Un lucru deştept de ce? Noi am făcut o fuziune paritară, în care noi am dat numele partidului, sigla partidului, candidatul la Preşedinţie al partidului şi ei ne-au dat sediul, locaţia în care să funcţionăm. Gândiţi-vă că avem 28 de judeţe în care noi conducem în fuziunea asta paritară. Mai mult de atât nu puteam obţine. Eu vă spun că le-am dat şi iluzia că o să aibă prim-ministru. N-o să-l mai aibă. Vă dau în scris că nu o să-l aibă!", spune în discuţii, conform stiripesurse.ro, prim-vicepreşedintele PNL Teodor Atanasiu.

La discuţiile redate în stenograme au participat şi co-preşedintele PNL Alina Gorghiu, precum şi secretarul general al PNL Marian Petrache.

Predoiu, despre stenograme: "Nu a fost niciun dubiu legat de propunerea de premier"

Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu a declarat, ieri, după şedinţa comisiei de unificare a PNL, comentând stenogramele apărute în presă, că nu a fost niciodată vreun dubiu legat de propunerea de premier şi că momentul a trecut, iar Atanasiu a declarat că sprijină toate deciziile partidului.

"Trebuie să ne concentrăm pe lucrurile serioase. Veţi vedea din declaraţiile celor doi copreşedinţi că momentul a fost trecut", a spus Predoiu.

Întrebat dacă s-a împăcat cu Teodor Atanasiu, cel care apare în stenogramele şedinţei informale de la Bistriţa, Cătălin Predoiu a răspuns: "Nu este vorba de ceartă, contează persoane, contează proiectul, iar acesta este mult mai important pentru a fi oprit".

Predoiu a comentat şi afirmaţiile din stenograme, potrivit cărora nu va fi premierul PNL, aşa cum afirmase Teodor Atanasiu în aceste discuţii.

"Nu s-a pus în discuţie acest lucru. (...) Nu a fost niciun dubiu legat de această decizie. Avem un proiect la care lucrăm cu toţii. Nu există niciun fel de pas înapoi faţă de proiect, nu am niciun fel de preocupare legată de agenda viitoare", a spus acesta.

Prim-vicepreşedintele liberal a mai arătat că Teodor Atanasiu a declarat foarte clar după şedinţă că sprijină toate deciziile PNL, inclusiv cele legate de guvernare. "Eu nu am ascultat nicio înregistrare, (...) nu am tras nicio concluzie înainte de a discuta direct cu colegii în şedinţa de astăzi. Epoca majorităţilor de 120% a trecut pentru PNL, dar dreptul la opinie este garantat. Ceea ce este important este să ne ocupăm cu toţii de proiectele esenţiale. Este o masă critică în acest sens. Nu există niciun fel de îndoială cu privire la elementele esenţiale ale programului nostru", a mai spus Predoiu, despre scandalul din interiorul partidului, adăugând că nu îl deranjează nicio opinie.

Preda: "Afirmaţiile lui Atanasiu au deranjat pe toată lumea"

Co-preşedintele PNL Buzău Cezar Preda a declarat că stenogramele discuţiilor liderilor vechiului PNL "au deranjat pe toată lumea", fiind "o greşeală mare", dar şi un "semnal de alarmă că liderii PNL trebuie să vorbească ce trebuie, nu ce vor atunci când merg în teritoriu".

Cezar Preda a spus: "Afirmaţiile domnului Atanasiu au deranjat pe toată lumea, şi-a asumat cele spuse, a fost sancţionat pentru că i-a fost atrasă atenţia. Că au fost scoase sau nu din context cum spune dumnealui nu ştiu ce să zic, asta a fost înregistrarea. Eu nu am fost acolo să ştiu. E o greşeală mare, dar închidem capitolul, trecem peste pentru că această construcţie trebuie să existe şi să funcţioneze. Ceea ce se întâmplă acum este însă un semnal mare pentru toţi liderii PNL ca atunci când se duc în teritoriu să discute ce trebuie, nu ce vor. Niciun lider nu poate să vorbească ce vrea, să vorbească la întâmplare".

El a adăugat că noul PNL este un proiect la care ţine foarte mult, iar mesajul său este "construcţie, construcţie, construcţie".

"Noi luptăm cu PSD, nu cu liberalii. Asta trebuie să fie foarte clar, nu ne luptăm între noi", a mai spus Cezar Preda.

Blaga: "M-au deranjat discuţiile din stenograme, e un moment peste care va trebui să trecem"

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a declarat, ieri, înaintea şedinţei de unificare a noului PNL, că l-au deranjat discuţiile apărute în stenogramele care au apărut în presă, precizând că "este un moment peste care va trebui să treacă şi să înveţe cu toţii din el".

"Eu am pus foarte mult suflet şi domnul Iohannis, Crin Antonescu, în care cred foarte mult, PNL nou, şi nu mi-a făcut nicio plăcere să citesc, pentru că de auzit nu am auzit stenogramele respective. Mă bucură că, chiar şi în acel context, au apreciat aportul PDL", a declarat Blaga.

El a adăugat că "este un moment peste care va trebui să trecem şi să învăţăm cu toţii din el pentru că acest proiect este extrem de important - noul PNL.

Întrebat dacă a cerut sancţionarea lui Atanasiu, Blaga a spus că acesta s-a sancţionat singur, prin faptul că a trebuit să dea explicaţii în partid.

Stenograme ale unor discuţii între lideri ai vechiului PNL, care au avut loc la Bistriţa şi în care sunt exprimate critici la adresa partenerilor din fostul PDL au fost publicate la sfârşitul săptămânii de un site.

Atanasiu: "Îmi pare rău dacă din frânturile de stenograme s-a dedus că aş dori o scindare a PNL"

Vicepreşedintele PNL Teodor Atanasiu a declarat, ieri, înainte de şedinţa noului PNL, că stenogramele apărute în presă "nu au legătură cu realitatea, şi că frânturi din aceste discuţii sunt veridice, dar scoase din context", adăugând că îi pare rău că s-a dedus că doreşte scindarea partidului.

"'Îmi pare rău dacă din frânturile respective s-a dedus că aş dori o scindare a partidului sau vreunul dintre membri nu ar fi egal cu ceilalţi membri ai partidului. Nu acesta a fost contextul în care au fost spuse aceste lucruri. Ceea ce am spus acolo îmi asum, a fost într-un anumit context, nu în cel spus de dvs şi îmi cer scuze cetăţenilor dacă au înţeles altceva. Îmi menţin afirmaţiile că toate deciziile PNL vor fi susţinute de către mine, iar decizia PNL este că dacă vom face un guvern al PNL prim-ministru va fi Cătălin Predoiu", a declarat Atanasiu, citat de Mediafax.

Vicepreşedintele liberal a menţionat că discuţiile publicate de presă nu au legătură cu realitatea. "Frânturi din acele stenograme eu le recunosc ca veridice, nu recunosc contextul în care ele au fost puse. Nu trebuie să dau nicio explicaţie despre contextul în care am avut o discuţie privată în spaţiul public. (...) Colegii mei ştiu din ce context a fost scoasă", apreciat liderul PNL.

Atanasiu a mai arătat că adversarii PNL nu sunt în interiorul partidului, ci la PSD şi că liberalii au înţeles explicaţiile pe care le-a dat pe acest subiect al stenogramelor.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb