Alro a investit peste 3,4 milioane de dolari în proiecte de modernizare şi creştere a eficienţei energetice

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 7 decembrie 2017

Alro a investit peste 3,4 milioane de dolari în proiecte de modernizare şi creştere a eficienţei energetice

Alro a finalizat investiţii de peste 3,4 milioane de dolari ce includ modernizarea instalaţiei de turnare sleburi şi instalarea unui agitator electromagnetic în vederea creşterii eficienţei operaţiunilor de retopire şi reducerii consumurilor specifice de gaze naturale şi energie electrică, se arată într-un comunicat al companiei publicat miercuri pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Investiţia necesară pentru modernizarea instalaţiei de turnare sleburi, care permite turnarea tuturor tipurilor de aliaje de aluminiu pentru industria aeronautică, s-a ridicat la 2,8 milioane de dolari.

"Continuăm implementarea activă a conceptului de «Fabrică Verde», prin folosirea tehnologiilor de ultimă generaţie disponibile pe piaţă, care ne vor permite atât creşterea eficienţei, cât şi apropierea de ţinta de zero deşeuri şi zero emisii. Având în vedere faptul că producţia totală de sleburi a crescut cu peste 50% în ultimii cinci ani, iar cea a aliajelor dure pentru industria aeronautică s-a triplat în aceeaşi perioadă, această investiţie ne va asigura atât condiţiile, cât şi echipamentele necesare pentru producţia de sleburi în condiţiile de volum şi calitate solicitate de către divizia de procesare a Alro", a declarat Gheorghe Dobra, director general al Alro, potrivit Agerpres.

De asemenea, au fost încheiate cu succes testele aferente proiectului de instalare a unui agitator electromagnetic în vederea creşterii eficienţei operaţiunilor de retopire. Este vorba de un contract de aproape 650.000 de dolari, încheiat cu unul dintre cei mai importanţi producători de echipamente pentru topitoriile de aluminiu reciclat.

"Soluţia adoptată ne va permite o eficienţă mai mare a cuptorului de retopire, la un consum de gaze naturale şi energie mai redus", adaugă Dobra.

Planul de afaceri pentru perioada 2017 - 2021 previzionează investiţii totale de peste 190 de milioane de dolari, din care peste 100 de milioane de dolari pentru proiectele de creştere a eficienţei energetice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb