ALTĂ PREMIERĂ ÎN CAZUL SEMINARELOR DE INSTRUIRE A MAGISTRAŢILOR BNR a cerut sistarea cursurilor de drept bancar de la Sinaia

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 12 aprilie 2017

Suciu, BNR: "Dacă evenimentele vor fi la Bucureşti, BNR va oferi consultanţa solicitată"

-------------------

Actualizare 12:04 Dan Suciu: "Credem că organizarea unor conferinţe publice ar fi binevenită"

Banca Naţională a României a propus Institutului Naţional al Magistraturii organizarea unor evenimente deschise, la care să poată participa "adevăraţii reprezentanţi ai publicului", ne-a transmis, Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al băncii centrale.

Domnia sa ne-a precizat: "În legatură cu organizarea seminariilor de drept bancar de către INM cu participarea BNR, sunt necesare câteva clarificări. Reprezentanţii BNR la aceste seminarii au rolul de a da detalii şi a explica mecansimele de funcţionarea ale sistemului bancar. Domnul Valentin Lazea, unul dintre lectori, economistul şef al băncii centrale, nu are cum să vorbească despre altceva decât despre funcţionarea sistemului bancar. Nu-i «învaţă» nici drept, şi cu atât mai puţin cum să judece un caz sau altul. Asemenea insinuări sunt o jignire la adresa judecătorilor şi mă mir că unii dintre noii participanţi la aceste seminarii nu au înţeles asta.

BNR a decis să nu mai organizeze seminarii la Sinaia pentru că acestea încep să devină conferinţe şi nu seminarii de lucru. Costurile, în consecinţă, cresc nejustificat. Vrem să colaborăm în continuare cu INM dacă se consideră că expertiza pe care o furnizează banca e utilă, pentru alte seminarii de pregătire profesională, la Bucureşti.

De asemenea, am propus INM alte evenimente deschise, aşa încât să poată participa adevăraţii reprezentanţi ai publicului, nu doar angajaţii domnului Piperea (n.r. avocatul Gheorghe Piperea). Sperăm că, odată cu această ocazie, prezentarea evenimentului să nu mai semene cu un referat de clasa a treia, aşa cum a fost scris «raportul» angajatului respectiv, trimis de domnul Parakletos Piperea să reprezinte consumatorii, fără să stea macar până la sfârşitul seminarului. Situaţia, în consecinţă, a devenit ridicolă şi de aceea credem că organizarea unor conferinţe publice ar fi binevenită.

În ceea priveşte aşa zisa solicitare de a asculta toate părţile implicate la aceste seminarii trebuie clarificat faptul că BNR nu este parte în niciun proces. Deci nu este parte implicată. Scopul acestor întâlniri este transmiterea de cunoştinţe specifice, nu de avea un schimb polemic de păreri între bănci şi consumatori. Dacă se doreşte o dezbatere, se poate organiza şi o dezbatere, de către cine consideră că are ce dezbate. De aceea, orice altă insinuare despre scopurile acestei întâlniri nu este decât o altă încercare de a apela la arsenal de acuzaţii pe care domnul pomenit mai sus şi acoliţii săi îl utilizează de ani de zile, după cum se vede fără niciun fundament real".

(E.O.)

-------------------

Banca Naţională a României (BNR) a solicitat Institutului Naţional al Magistraturii (INM) să oprească evenimentele pe teme de drept bancar de la Sinaia în cadrul cărora sunt instruiţi, periodic, magistraţii.

INM i-a anunţat, ieri, pe reprezentanţii asociaţiilor de protecţie a consumatorilor despre solicitarea BNR: "Vă informăm că ieri (n.r. luni), 10 aprilie 2017, BNR ne-a comunicat o adresă din cuprinsul căreia rezultă intenţia de a sista organizarea celor două seminarii de drept bancar prevăzute a se desfăşura la Sinaia în acest an. INM a luat act de comunicarea transmisă, urmând a supune aprobării Consiliului ştiinţific, în şedinţa din data de 25 aprilie 2017, modificarea Programului de formare continuă pentru anul 2017 în sensul excluderii celor două seminarii de drept bancar, programate a se desfăşura la Sinaia, în perioada 27-28 aprilie 2017, respectiv 5-6 octombrie 2017".

Dan Suciu, directorul de comunicare al BNR, ne-a precizat că cererea Băncii Centrale a fost făcută ca urmare a faptului că, odată cu majorarea numărului de participanţi la aceste cursuri, cresc şi costurile aferente deplasării acestora la Sinaia. Domnul Suciu a adăugat că, dacă INM va considera oportun să organizeze aceste evenimente la Bucureşti, atunci specialiştii BNR vor fi dispuşi să ofere în continuare consultanţa solicitată.

Institutul Naţional al Magistraturii a permis, în premieră, participarea asociaţiilor de consumatori la cursurile de instruire pe care le organizează în colaborare cu Banca Naţională a României pe teme de drept bancar.

Decizia a venit săptămâna trecută, ca răspuns al INM la scrisoarea transmisă, recent, de patru asociaţii de consumatori, în cadrul căreia aceştia solicitau transparentizarea evenimentelor de formare şi permiterea prezenţei unor reprezentanţi ai respectivelor asociaţii la desfăşurarea seminarelor.

Preşedinţii celor patru entităţi s-au arătat nemulţumiţi de implicarea Băncii Centrale în organizarea acestor evenimente, precizând: "Privim cu îngrijorare faptul că Banca Naţională a României se implică în mod activ (...), nu doar prin punerea la dispoziţie a unor experţi, dar şi prin finanţarea celor patru seminare (...). Considerăm că suntem îndreptăţiţi să punem sub semnul îndoielii imparţialitatea unora dintre formatorii prezenţi la aceste seminare".

INM le-a răspuns asociaţiilor de consumatori, promiţându-le că agendele celor patru seminare vor fi făcute publice şi că participarea la aceste evenimente va fi mai largă.

Primul seminar organizat de INM în colaborare cu BNR la care li s-a permis accesul şi reprezentanţilor asociaţiilor de consumatori i-a nemulţumit pe aceştia din urmă. Mai mult decât atât, reprezentantul Asociaţiei Parakletos a părăsit sala înainte să se încheie cursul de formare a magistraţilor, deranjat de modul cum decurge acesta.

Din seria cursurilor de instruire a magistraţilor organizate de INM în colaborare cu BNR, în acest an ar mai fi urmat să se desfăşoare unul în Bucureşti, în data de 9 octombrie şi două la Sinaia - în 27 aprilie şi, respectiv, 5 octombrie, după ce primul eveniment de acest gen a avut loc luni, 10 aprilie, la Bucureşti.

Opinia Cititorului ( 27 )

  1. Ieri la pct 9 mi-am exprimat opinia.

    Cer CSM-ului o pozitie oficiala pe aceasta tema. 

    1. S au oprit pt ca s au speriat de transparentizare si de faptul ca lumea a vazut ca scopul acestor seminarii este inflentarea justitiei. Judecatorii participanti la seminarii trebuie recuzati din procesele bancare, nu sunt independenti sau impartiali. Trebuie plangere penala impotriva conducerii Bnr

      Cineva de la Dna trebuie sa se autosesizeze.

      Seful Sua nu are ce cauta in Londra pentru o petitie. 

      In ce baza BNR acorda aceasta forma de pregatire pt magistrati? Si de ce achita integral costurile BNR cand, daca ar fi o forma de pregatire specializata asa cum se spune, costurile ar trebui sa fie sustinute de Ministerul Justitie. Cineva ar trebui sa se sesizeze si ar trebui luate masuri. BNRul NU ARE COPETENTE PE ACEST SEGMENT DE FORMARE!!! Daca e asa grijuliu cu functionarea sistemului bancar in Romania de ce nu fac pe banii lor ore de educatie economica in scoli??

      Cand mai gata cu 13-14 cazul Dragnea-Dna.

      Nu sunt toti asa prosti sa creada orice li se spune intr-un seminar. Tu, pe de alta parte, nu esti asa de intelligent sa retii ce ti se spune, ca altfel ramaneai dracu cu mai mult din scoala.

    Au oprit aceste seminarii, că ieșea la suprafață, mizeria băgată sub preș de către BNR.

    BNR prinsa cu mâța în sac.

    Influențează justiția cu aceste seminarii. 

    BNTR trebuia sa faca conferinte deschise de la inceput daca nu ar fi avut in intentie INFLUENTAREA JUSTITIEI. ceea ce este penal. dar BNR nu a vrut sa fie transparenta, ci obscura, secretoasa, ascunsa ochiului public. vedeti ce tacere este astzi pe aici? niciun postac bancar. de ce? pentru ca probabil li s-a interzis sa isi mai posteze mizeriile ca sa nu mai inflameze oamenii, sa nu mai atraga atentia. asta nu a ajuns la Suciu, care, in continuare, se comporta ca un birjar la drumul mare, si crede ca e in dreptul lui ca de la inaltimea functiei sale, sa se comporte neprofesionist.

    1. Inca o data se intareste idea ca BNR are in atentie sustinerea unor interese care nu sunt neaparat nationale! Rusine BNR!!!

    Daca Bnr nu este implicata atunci de ce finanteaza? Banca NR conflictul e banca-om.

    Sa intrebam unul de la gradinita sa vedem ce intelege. 

    Csm de ce tace??? 

    Intrebati CJUE ce parere are despre aceasta "scolire"? 

    Cei de la CE nu are rost sa ii intrebati ca ei au dat " ordin" Bnr-ului sa faca asa ceva. 

    Suciule e amara painea care o bagi in gura?

    Mai bine ramaneai ziarist? 

    1. nu cred ca il stie cineva ca ziarist. nici el nu se stie pe sine ca ziarist, probabil. un ziarist nu reda minciuna.

      Daca e mituit minte ca o gazeta americana. Daca e prins isi cere scuze ca unul de azi.

      dar nu paine este ceea ce baga dansul in gura...

      e adevarat, tot cu p incepe...

    BNR, super avocatul bancilor, incearca spalarea de creiere a judecatorilor.

    Singurul drept al clientului este sa isi plateasca rata... 

    Daca justitia influentata de BNR nu va aplica legea corect si o va jongla in favoarea bancilor oamenii nu se vor mai sinucide ci vor iesii in strada sa isi faca singuri dreptate,... si atunci nu ii vad bine pe cei din BNR, daca nu se opresc cu influentarea judecatorilor in favoarea camatarilor bancari .Disperarea ii inpinge pe oameni la lucruri necugetate ,la lucruri extreme .

    Faptul ca s-au oprit este un lucru bun, un inceput spre normalizare  

    1. Ar fi mai bine si mai practic sa va sinucideti ca sa se mai rareasca cersetorii si speculantii in tara asta. Eventual sa va sinucideti dupa ce iesiti in strada ca sa fie toata lumea multumita. Inclusiv juristul cu urechi de elefant bulgaresc.

      elefant bulgaresc e mutanta care te-a expulzat

      Hai, deschide mustacioara :-) )))

      mustacioara are creatura hada care a fatat un ciclop bolnavior

      [Fragment eliminat conform regulamentului]

      Emilia, make, daca le-ati dat liber speculantilor sa zica ce vor sa va fie rusine :--)

      Glume de elefant muresean

    Daca CSM a acceptat participarea partilor care sunt de partea debitorilor, asta nu ne face decat sa-nteleg ca prin refuzul BNR-ului de a mai SPONSORIZA seminariile de la Sinaia ca sunt avocatii bancherilor. Stimabile domn Isarescu si domni de la BNR, nu demonstrati prin aceasta atitudine decat ca sunteti dusmanii romanilor, au murit multi din cauza practicilor mizere ale bancherilor si domniile voastre le-ati dat okay-ul. Isarescule, si totusi exista un Dumnezeu si va veni o zi cand vei da socoteala tu si ceilalti. Noi am fost distrusi cu buna stiinta cu practici mizerabile,practici ce-n tarile mama ale bancilor nu sunt. Ne-ati distrus pe noi si copii nostri. Domnule Isarescu, n-ai pe constiinta pe cei nenorociti de la FNI care a fost garantat de CEC si tu ai dat acceptul, CEC-ul fiind o banca de stat? Atata dispre cat poti avea ptr oameni, n-am mai vazut la nimeni. Domnesti peste BNR de 27 de ani. Chiar nu ajunge, nu te poti opri sa nu ne mai faci rau ?

    Oooooo, ai revenit Moise? Cum se face ca esti inca liber? Pai ma baiatule, tu esti ala care dadea bani cu camata si ne blamezi pe noi? Pai cum vine asta? Da, unde mai pui ca luai de la Radio Romania cate 9mii pe luna si nici aia nu iti mai ajungeau, voiai deja ceva mai mult, cum naiba se face ca un pierde vara, din cea mai importanta pozitie pe care o poate avea in viata (sef serviciu PSI si utilitati) vrea si mai mult. Auzi bre, da umbla vorba ca ai vrut si in BENERE. Da nu sti un lucru, acolo se angajeaza doar profesionistii bre, copii de mahari, cum e fiica lui Iordache! Tu ce ai de oferit, daca astia iti dau curent cu portia? Cine-i tactu? Te amgesti, dejaba. Crede-ma! Dar e bine ca ai revenit, noi stim deja, cum s-au vazut idolii tai intepati, cum ti-au mai aruncat o coaja! Actiune si reactiune, iar tu esti fraierul de serviciu! Desigur pana te baga astia la mititica pentru frumoasa ta actiune de camatar cu dosar :)))))

    1. I-au promis ca iau un job de la bogdan stanescu, formatorul, si i-l dau lui. Cica il fac incarcator-descarcator de navete pe Lamotesti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb