Altex România a redus în S1 2009 numărul angajaţilor cu circa 25%, până la 1.500

F.A.
Companii / 12 august 2009

Altex România a redus de la începutul anului şi până în prezent numărul personalului cu aproximativ 25%, până la 1.500, şi a micşorat salariile angajaţilor din sediul central cu 20%, din cauza scăderii vânzărilor în această perioadă, au declarat miercuri reprezentanţii retailerului.

"În prezent avem aproximativ 1.500 de angajaţi, faţă de cei peste 2.000 de oameni înregistraţi la începutul acestui an. De asemenea, pe fondul diminuării vânzărilor în contextul economic actual, am redus salariile angajaţilor din sediul central cu 20%", a declarat miercuri preşedintele Altex România, Dan Ostahie.

În plus, acesta a precizat că suprafaţa de vânzare a unităţilor Altex a fost redusă cu 10-15%, de la 105.000 metri pătraţi, până la aproximativ 95.000 metri pătraţi în prezent.

Reprezentanţii Altex au precizat că au operat şi o restructurare operaţională la nivelul companiei, pe fondul actualei crize economice. "Vorbim şi despre o restructurare operaţională, care a început în luna octombrie a anului trecut, care implică standardizarea proceselor, a gamei de produse, renegocierea contractelor. În urma acestor măsuri, a rezultat la finele primului semestru din 2009 o reducere a costurilor operaţionale de 43%, faţă de cel de-al doilea semestru al anului trecut", a precizat directorul de operaţiuni al Altex România, Adrian Urdă.

De asemenea, potrivit reprezentanţilor retailerului de electronice, electrocasnice şi IT&C, Altex număra la finalul primului semestru al anului 67 de magazine Altex şi 18 unităţi Media Galaxy, faţă de cele 48, respectiv 15 unităţi cât înregistra la finele lunii iunie a anului precedent.

Directorul de marketing şi vânzări al Altex România, Cristian Moanţă, a declarat că programul "Prima Casă" ar trebui extins şi la bunurile de bază necesare. Astfel, potrivit acestuia, programul ar trebui să aibă şi o componentă pentru bunurile electronice, pentru care să se acorde 10% din suma alocată de stat, adică aproximativ 5.000-6.000 de euro, iar alte 10 procente să fie destinate achiziţiei de mobilă.

De asemenea, preşedintele Altex, Dan Ostahie, a mai precizat că retailerul şi-a plătit aproape integral datoriile către stat, cu excepţia unei sume de 1,5 milioane de euro pe care trebuie să o plătească până la finele acestui an. "Am plătit toate datoriile curente, cu care suntem la zi, cu excepţia acestei sume de circa 1,5 milioane de euro, pe care o vom plăti până la data de 20 decembrie 2009", a adăugat Ostahie.

Vânzările retailerului de electronice, electrocasnice şi IT&C Altex România au scăzut în primul semestru din 2009 cu 50% faţă de perioada similară din 2008, până la 83 milioane euro.

Altex România este acţionar majoritar în următoarele companii: Complet Electro Serv - compania producătoare de echipamente IT, Cometex SA - compania de real-estate. Din grupul Altex mai face parte şi compania de credite de consum Credex, unde 30% din acţiuni sunt deţinute de Raiffeisen Bank.

Compania deţine magazinele Altex şi Media Galaxy. Principalii competitori ai retailerului pe piaţa autohtonă de profil sunt Domo şi Flamingo International.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb