AMBASADORUL RUS LA BUCUREŞTI, ALEXANDER CHURILIN: "La frontiera dintre Osetia de Sud şi Georgia miroase, din nou, a praf de puşcă"

A.G.R.
Ziarul BURSA #Politică / 7 august 2009

Ambasadorul rus, Alexander Churilin, anunţă că situaţia din Caucaz devine din ce în ce mai îngrijorătoare.

Ambasadorul rus, Alexander Churilin, anunţă că situaţia din Caucaz devine din ce în ce mai îngrijorătoare.

La frontiera dintre Osetia de Sud şi Georgia "miroase din nou a praf de puşcă", a declarat, ieri, ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Alexander Churilin, într-o conferinţă de presă organizată pentru a comemora victimele războiului din Georgia, din august 2008.

Diplomatul rus a explicat: "Situaţia este din ce în ce mai îngrijorătoare, la aproape un an de la evenimentele din august provocările din partea georgiană nu încetează. În acest sens, a fost întărită pregătirea de luptă a militarilor şi grănicerilor ruşi aflaţi în Osetia de Sud. În momentul de faţă, este importantă prevenirea escaladării şi încetarea schimbului de focuri. Am făcut şi vom face tot posibilul pentru aceasta".

Conform spuselor sale, în ultimul timp, din zonele de tampon de la graniţa georgiană cu regiunea Osetiei de Sud "s-au înteţit comunicările privind trageri" atât din partea georgiană, cât şi din cea osetină.

Potrivit Agerpres, Alexander Churilin a declarat: "Noi analizăm cu atenţie informaţiile şi faptele. Se poate spune că, în ajunul împlinirii unui an de la evenimentele din august anul trecut, din partea georgiană pot apărea provocări. Din câte ştim, forţele georgiene şi-au restabilit capacitatea militară. (...) Cel mai important este ca schimbul de focuri să nu se transforme în ceva mult mai serios. Important este să evităm o vărsare de sânge".

Ambasadorul rus a menţionat că evenimentele din august 2008, din Georgia, au arătat faptul că Rusia are posibilitatea de a riposta la o agresiune a regimului condus de Mihail Saakaşvili, însă a precizat că autorităţile de la Moscova nu au în vedere în niciun caz atacarea Georgiei.

Diplomatul rus a precizat: "Nu avem în vedere în niciun caz atacarea Georgiei. Trupele noastre se află în cele două republici (Osetia de Sud şi Abhazia) doar pentru asigurarea securităţii lor".

Alexander Churilin a catalogat drept îngrijorător faptul că există ţări care, după tragedia din Osetia de Sud, contribuie la sporirea potenţialului militar al Georgiei.

"Reînarmarea armatei georgiene, asistenţa acordată de către unele ţări occidentale pentru refacerea infrastructurii militare, pregătirea forţelor de gherilă nu fac decât să încurajeze forţele de la Tbilisi să continue cursul belicos, politica ameninţărilor şi a provocărilor în relaţiile cu vecinii, de sporire a tensiunii în regiune", a subliniat oficialul rus.

Diplomatul a adăugat că printre statele care au acordat ajutor militar Georgiei s-au aflat SUA şi Ucraina.

"Din câte se ştie, din aceste ţări sunt efectuate livrări de armament în Georgia, iar acest fapt a fost în trecutul nu prea îndepărtat", a spus ambasadorul Churilin, care, la solicitarea jurnaliştilor, a precizat că nu are nicio informaţie în cea ce priveşte eventuala participare a autorităţilor române la acordarea unui ajutor militar Georgiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb