Ambasadorul Ucrainei le-a mulţumit românilor pentru solidaritate

V.B.
Internaţional / 22 februarie 2014

Ambasadorul Ucrainei le-a mulţumit românilor pentru solidaritate

Update 11:22 MAE salută semnarea armistiţiului

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) salută semnarea Acordului pentru soluţionarea crizei politice de la Kiev, subliniind ideea că "dialogul onest, inclusiv şi angajant este unica modalitate de soluţionare durabilă a actualei crize din Ucraina", conform unui comunicat emis ieri de minister.

MAE subliniază faptul că ţara noastră, în calitate de membru al UE, "va continua să se implice activ în procesul de facilitare a soluţionării depline a crizei".

"Semnarea Acordului dintre reprezentanţii puterii şi opoziţiei, urmare medierii troicii ministeriale europene, reprezentând pe Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe si politica de securitate, Catherine Ashton, este un succes datorat implicării active a Uniunii Europene şi a statelor membre pentru ajungerea la un compromis între părţile implicate în criza politică profundă traversată de Ucraina", se arată în comunicat.

De asemenea, MAE exprimă "regretul profund" că a fost necesară ajungerea într-o situaţie-limită, cu nenumărate victime, care să determine părţile implicate să dialogheze eficient.

Ministerul consideră că armistiţiul prevede etape bine definite, care vor asigura soluţii pe termen lung şi vor relansa Ucraina pe calea democraţiei şi a consolidării statului de drept.

"Redresarea economiei ucrainene va trebui să fie, de asemenea, una din priorităţile Uniunii Europene, ale SUA, alături de instituţiile financiare internaţionale. Totodată, MAE exprimă convingerea că implementarea durabilă şi consecventă a acestuia va asigura stabilitate şi prosperitate poporului ucrainean. În lumina evenimentelor tragice din ultimele zile, MAE consideră că părţile implicate în actuala criză trebuie să depună toate eforturile pentru a se evita, pe viitor, escaladarea unor violenţe nejustificabile, care afectează profund poporul ucrainean", mai scrie în comunicat.

---

Ambasadorul Ucrainei la Bucureşti, Teofil Bauer, le-a mulţumit, ieri, românilor veniţi în faţa misiunii diplomatice pentru a aprinde o lumânare şi a depune flori, în semn de solidaritate cu poporul ucrainean, diplomatul exprimându-şi convingerea că violenţele nu se vor repeta, transmite Agerpres.

Excelenţa Sa a declarat, în faţa celor prezenţi (printre care membri ai Asociaţiei "21 Decembrie" şi ai minorităţii ucrainene din România): "Vreau să vă mulţumesc pentru flori, pentru gestul dumneavoastră, pentru solidaritatea cu evenimentele ce au loc în Ucraina şi vreau să-mi exprim convingerea că, niciodată, în Ucraina şi în România, la fel, nu se vor repeta astfel de evenimente".

Reprezentantul a dat asigurări că mesajele reprezentanţilor comunităţii ucrainene vor fi transmise "la centru".

"Nu am astăzi împuternicirea să determin cine este vinovat sau cine este nevinovat. Ca persoană, cu siguranţă am poziţia mea, dar nu am dreptul să spun despre acest lucru. Consider că trăim într-o lume civilizată, când toate problemele trebuie să fie rezolvate la nivel de Parlament", a punctat Teofil Bauer.

Preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie, Doru Mărieş, a declarat că membrii organizaţiei pe care o conduce au trecut prin ceea ce trec revoluţionarii la Kiev şi nu pot să uite acest lucru.

"Tot respectul pentru modul în care luptătorii de la Kiev s-au mobilizat zilele acestea. Diversiuni sunt peste tot: şi la noi, şi în alte părţi. Cei care au murit acolo sunt cu adevărat eroi ai Ucrainei, oameni care au murit pentru libertate, iar faptul că media de vârstă este exact ca şi cea a eroilor noştri la 21 decembrie 1989 (23 de ani) spune mult. Spune că tineretul îşi doreşte libertate şi democraţie", a subliniat Mărieş.

Mircea Şerdin, reprezentant al paginii de Facebook "România protestează", a spus despre cei aproximativ 150-200 de oameni prezenţi în faţa Ambasadei Ucrainei că au venit în semn de solidaritate cu poporul ucrainean.

"Este o manifestare de solidaritate ce consider că ar trebui să aibă loc în absolut întreaga lume. Manifestări similare au avut loc şi în alte ţări din Europa şi sperăm să arătăm că şi România trimite gânduri bune spre spaţiul ucrainean", a menţionat Şerdin.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb