AmCham a lansat un ghid pentru gestionarea corupţiei în companiile private şi publice

A.P.
Anticorupţie / 4 septembrie 2020

AmCham a lansat un ghid pentru gestionarea corupţiei în companiile private şi publice

Camera de Comerţ Americană în România (AmCham) a lat ans"Ghidul privind dezvoltarea şi implementarea unui sistem anticorupţie pentru gestionarea şi controlul riscurilor", destinat combaterii corupţiei în companiile private sau publice, indiferent de cifra de afaceri sau sectorul în care activează, potrivit unui comunicat de presă,citat de g4media.

Ghidul cuprinde cele mai importante zone de risc identificate de legislaţia în vigoare şi de standardele internaţionale aplicabile şi propune măsuri concrete pentru o gestionare eficientă a riscurilor de conformitate. Companiile găsesc în interiorul ghidului instrumente practice pentru implementarea unui sistem de gestionare şi control al riscurilor de corupţie, precum paşii de urmat pentru dezvoltarea unui plan de acţiune, realizarea unor evaluări de risc periodice, dar şi testarea şi monitorizarea unui astfel de plan.

"AmCham România a susţinut constant dezvoltarea guvernanţei corporative în România, atât în mediul privat, cât şi în sectorul public, şi va continua eforturile de promovare a unei culturi solide de conformitate. Avem încredere că noul Ghid AmCham va ajuta companiile şi instituţiile să îşi dezvolte practica de conformitate, să crească gradul de conştientizare şi educare a tuturor angajaţilor cu privire la identificarea şi eliminarea riscurilor de corupţie în interacţiunea cu partenerii publici şi privaţi, încurajând astfel o conduită responsabilă, atât la nivelul companiei, cât şi la nivel individual" a declarat Violeta Luca, Membru al Consiliului Director al AmCham România şi Preşedinte al Comitetului AmCham pentru guvernanţă corporativă.

Ghidul privind dezvoltarea şi implementarea unui sistem anticorupţie pentru gestionarea şi controlul riscurilor face parte dintr-o serie de ghiduri despre guvernanţa corporativă elaborate de AmCham România, menite să promoveze etica şi integritatea în afaceri, precum şi combaterea corupţiei în sectorul public şi privat.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Ca să vezi cine striga "Hoții"... Cea mai mare corupție posibilă e in societatea americană, plecând de la vârf. De acolo ea se întinde în toată lumea prin hegemonie globală, dominație și imperialism. Modelul "de succes" Basescu-Coldea-Codruta, păstorit de americani (CIA) care a operat arestări politice sel ective in Romania este binecunoscut și a arătat poporului ce înseamnă dominația imperialistă a unor elite globale. Poporul a făcut foamea, alții (cei protejati) au furat de-au spart.

    1. Te miră? Normal că hoții strigă hoții. Asta e dintotdeauna.

      În altă ordine de idei, "autorul" A.P. folosește un titlu nefericit, din care se înțelege că avem un manual care ne arată cum să gestionăm = administrăm = manageriem corupția. Chiar așa, A.P.? Ar fi un ghid pentru corupți. Ia uită-te la numele ghidului dat de AmCham, e altceva. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb