AMERICANII VIZAŢI DE SANCŢIUNI RUSEŞTI: "Suntem mândri că suntem sancţionaţi de Putin"

E.D.
Internaţional / 20 martie 2014

Congresmeni americani s-au declarat imediat mândri că sunt vizaţi de sancţiuni din partea Rusiei, joi, din cauza faptului că susţin Ucraina.

"Sunt mândru că sunt sancţionat de către Putin - nu-mi voi înceta niciodată eforturile în favoarea libertăţii şi independenţei Ucrainei, din care Crimeea face parte", a scris senatorul american John McCain, unul dintre cei mai vocali susţinători ai Ucrainei în criza actuală, într-un mesaj postat pe Twitter. El a efectuat în weekendul trecut o vizită la Kiev, conducând o delegaţie parlamentară americană.

"Dacă susţinerea democraţiei şi suveranităţii Ucrainei înseamnă că sunt #SancţionatdePutin, îmi convine", a reacţionat, tot printr-un mesaj postat pe Twitter, Robert Menendez, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe din cadrul Senatului.

"Mândru că sunt inclus pe o listă a celor care au voinţa de a se ridica împotriva agresiunii lui Putin", a scris preşedintele Camerei Reprezentanţilor John Boehner, tot într-un mesaj postat pe Twitter.

Şase congresmeni şi trei consilieri ai preşedintelui Barack Obama nu vor mai putea de-acum să intre pe teritoriul Rusiei, potrivit unei liste publicate joi de către Moscova.

Cele două camere ale Congresului american au adoptat rezoluţii care condamnă în termeni duri intervenţia rusă în Ucraina şi urmează să dezbată săptămâna viitoare pe tema acordării unui ajutor economic autorităţilor de la Kiev.

Rusia a publicat joi o listă cu oficiali americani vizaţi de sancţiuni, imediat după ce preşedintele american a anunţat noi sancţiuni şi a ameninţat că vizează economia rusă.

"Să nu existe nicio îndoială, vom răspunde adecvat oricărei acţiuni ostile", avertizează Ministerul rus de Externe într-un comunicat.

"Nu am încetat să avertizăm că recurgerea la sancţiuni are un dublu tăiş şi vor atinge Statele Unite ca un bumerang", a adăugat ministerul, apreciind că acest mod de a acţiona este "rău şi contraproductiv".

Lista rusească vizează nouă persoane, cărora le este interzisă, de-acum, intrarea în Rusia.

Pe ea se află numele a trei consilieri ai lui Barack Obama, şi anume Caroline Atkinson, Daniel Pfeiffer şi Benjamin Rhodes.

Liderul majorităţii democrate Harry Reid, preşedintele republican al Camerei Reprezentanţilor John Boehner, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe din cadrul Senatului Robert Menendez şi senatorul conservator John McCain, senatoarea democrată Mary Landrieu şi senatorul Daniel Coats sunt vizaţi, de asemenea, de această măsură.

Lista a fost publicată imediat după ce Barack Obama a anunţat impunerea unor sancţiuni altor 20 de oficiali ruşi şi unei bănci, şi anume "Bank Rossiya".

Cu câteva ore mai înainte, Duma de Stat (Camera inferioară a Parlamentului rus) a ratificat tratatul de alipire a Crimeei la Rusia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb