Americanul acuzat de terorism, eliberat de autorităţile Turciei

Filip Bodoc
Internaţional / 13 octombrie 2018

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Un tribunal turc din Aliaga, regiunea Izmir, a ordonat ieri eliberarea pastorului american Andrew Brunson, a cărui detenţie a provocat o gravă criză diplomatică între Ankara şi Washington, urmând sancţiuni economice impuse Turciei de către aliatul din NATO în luna august a anului curent. Sancţiunile americane au dus la prăbuşirea lirei turceşti, care care a ajuns astfel la cel mai scăzut nivel din anul 2001, şi la zguduirea economiei Turciei în ansamblu.

"O zi mare pentru America! Un alt cetăţean american a fost eliberat. Lumea trebuie să ştie că preşedintele Statelor Unite şi Departamentul de Stat continuă să lucreze din greu pentru a aduce acasă toţi ostaticii americani şi pe cei care sunt închişi fără vină", a scris secretarul de stat Mike Pompeo pe Twitter.

Instanţa de judecată a acceptat solicitările parchetului turc de a ridica măsura arestului la domiciliu şi interzicerea părăsirii teritoriului Turciei de către Brunson, care a putut pleca astfel din ţară.

La scurt timp după aflarea verdictului, secretarul de stat american, Mike Pompeo, a îndemnat guvernul turc "să-i elibereze rapid" pe ceilalţi americani şi angajaţi locali ai misiunilor diplomatice americane aflaţi în închisoare în Turcia, după punerea în libertate a pastorului Andrew Brunson, relatează AFP. Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a afirmat că îl va primi "probabil astăzi" pe Andrew Brunson în Biroul Oval la Casa Albă.

Andrew Brunson a fost acuzat de participare la puciul din vara anului 2016 îndreptat împotriva preşedintelui Erdogan şi a guvernului său, fiind judecat pentru complicitate la mişcarea gulenistă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb