ANA BIRCHALL:  "Educaţia, rol cardinal în orice proiect strategic"

Mina Irina
Politică / 21 septembrie 2016

Deputatul PSD Ana Birchall consideră că educaţia trebuie transformată într-o prioritate pentru România, motivând că "de performanţa generaţiilor viitoare depinde realizarea promisiunilor de mai bine", potrivit unui comunicat trimis redacţiei.

"Educaţia joacă un rol cardinal în orice proiect strategic, pentru că de performanţa generaţiilor viitoare depinde realizarea promisiunilor de mai bine, altminteri sistemul inversat de valori va deveni oglinda neputinţei noastre. Este foarte important să oferim copiilor noştri cele mai bune condiţii pentru o educaţie riguroasă şi temeinică, dar este la fel de important să oferim stabilitate, predictibilitate şi coerenţă de poziţionare pe termen mediu şi lung pentru a avea performanţă", a afirmat Ana Birchall.

Deputatul social-democrat a tras un semnal de alarmă asupra fenomenului "brain-drain", avertizând asupra pericolului ca România să îşi irosească bogăţia capitalului ei uman.

"Avem o responsabilitate, colectiv şi individual, faţă de exodul elitelor româneşti. Numai prin strategii coerente de creştere a nivelului de formare, de creare a noi locuri de muncă şi de sporire a prestigiului României pe plan internaţional vom reuşi să convingem tinerii că se pot realiza din punct de vedere personal şi profesional aici, acasă. Nu trebuie să fim nepăsători faţă de pericolul fenomenului brain-drain, pentru că cea mai de preţ avuţie a unei naţiuni este capitalul ei uman, iar România a fost binecuvântată de Dumnezeu cu nişte copii sclipitori, deosebit de înzestraţi intelectual", a arătat Ana Birchall.

Ana Birchall a lansat un apel pentru aprecierea dascălilor la adevărata lor valoare.

"Toţi cei care împărtăşesc din lumina sufletului lor un crâmpei sau o scânteie de cunoaştere copiilor noştri merită mai mult respect şi consideraţie. Am susţinut şi voi susţine mereu că este extrem de important pentru viitorul nostru ca neam să facem tot ce ne stă în putinţă pentru a creşte standardele sistemului de educaţie. Şi unde poate fi mai potrivit să intervenim, dacă nu tocmai în debutul parcursului educaţional şi prin sprijinirea dascălilor noştri. Le doresc tuturor elevilor multă baftă în acest început de an şcolar, iar cadrelor didactice le urez multă putere de muncă şi capacitate de sacrificiu şi le mulţumesc pentru că în fiecare zi modelează caractere!", a adăugat deputatul PSD Ana Birchall, conform sursei citate.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Paparuda asta s-o mai creada surdul.....Cat circ a facut femeia asta cu conversia creditelor din valuta in lei....eheheheiiii....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb