ANA POCHI, MASTERCARD: "Anul trecut am avut mai multe tranzacţii la POS decât tranzacţii la ATM"

LARISA BĂNICĂ
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 13 iunie 2016

"Anul trecut am avut mai multe tranzacţii la POS decât tranzacţii la ATM"

Pentru prima dată în România, în trimestrul patru din 2015, pe piaţă au fost mai multe tranzacţii la POS decât tranzacţii la ATM, a declarat, recent, Ana Pochi, account manager MasterCard, în cadrul evenimentului "Colocviile pieţei financiare", adăugând că, astfel, ţara noastră a beneficiat de o premieră din punct de vedere al tranzacţiilor.

"Acest lucru reprezintă depăşirea unui prag psihologic şi pot spune că ne îndreptăm spre o zonă mai bună", a mai spus doamna Pochi.

Totodată, domnia sa a adus în discuţie un studiu realizat anul trecut, prin care s-a identificat în rândul segmentului targetat reprezentat de zona urbană, că 67% dintre respondenţi au considerat instrumentul de plată - cardul, ca realizându-le un real confort.

Din punct de vedere al trendului, Ana Pochi a menţionat că în primul trimestru din 2016 comparat cu primul trimestru al anului 2015, potrivit datelor Băncii Naţionale s-a realizat de asemenea o creştere cu 25% a numărului tranzacţiilor cu cardul la POS, anunţându-se un an la fel de bun.

MasterCard este foarte implicat în piaţă şi va susţine în perioada următoare, potrivit doamnei Pochi, tehnologia contactless: "Aceasta a înregistrat în 2015 pe piaţa din România rezultate spectaculoase, respectiv numărul de tranzacţii a crescut de şapte ori, volumele pe tranzacţiile respective au crescut de zece ori în 2015 comparativ cu 2014, iar valoarea tranzacţiei medii a ajuns la 60 lei, o sumă foarte apropiată de media europeană. La nivel european, sunt 45 de ţări care au adoptat această tehnologie, iar la nivel global sunt 77".

MasterCard contactless este o tehnologie care permite plata printr-o simplă apropiere a cardului, telefonului sau dispozitivului de cititorul contactless. Pentru tranzacţii sub 100 de lei, nu mai este necesară, conform reprezentanţilor MasterCard, introducerea codului PIN.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb