ANAF: 25 februarie, termen pentru depunerea declaraţiilor 392A şi 392B

V.B.
Macroeconomie / 12 februarie 2014

Persoanele impozabile care, la 31 decembrie, erau înregistrate în scopuri de TVA şi a căror cifră de afaceri, realizată la acea dată, era sub 220 mii lei, trebuie să depună formularul 392A "Declaraţia informativă privind livrările de bunuri şi prestările de servicii efectuate în anul 2013" până la 25 februarie inclusiv, potrivit unui comunicat al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) trimis azi redacţiei.

La rândul lor, persoanele impozabile care, la 31 decembrie, nu erau înregistrate în scopuri de TVA şi a căror cifră de afaceri, realizată la acea dată, era sub 220 mii lei (excluzând veniturile obţinute din vânzarea de bilete de transport internaţional rutier de persoane), au obligaţia să depună formularul 392B "Declaraţie informativă privind livrările de bunuri, prestările de servicii şi achiziţiile efectuate în anul 2013" tot până la 25 februarie inclusiv.

Formularele nu se depun dacă persoanele impozabile nu au desfăşurat, anul trecut, livrări de bunuri, prestări de servicii sau achiziţii în ţară.

Persoanele impozabile neînregistrate în scopuri de TVA, care realizează operaţiuni scutite fără drept de deducere (cu excepţia celor prevăzute în mod expres în lege), nu au obligaţia depunerii formularului 392B.

Aceste declaraţii, în formate fizic şi electronic, se depun la registratura organului fiscal competent sau la poştă, prin scrisoare recomandată.

Formatul electronic se obţine prin folosirea programului de asistenţă elaborat de Ministerul Finanţelor Publice (MFP), pus la dispoziţie, gratuit, de unităţile fiscale, sau poate fi descărcat de pe site-ul MFP, portalul ANAF, secţiunea "Asistenţă contribuabili/ Formulare şi programe utile/ Declaraţii fiscale/ Declaraţia informativă 392 (pentru an 2013)", se mai arată în comunicat.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9722
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5831
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2983
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9672
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.0756

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb