Analiză GSMnet.ro: Românii au devenit tot mai dornici să-şi repare telefoanele în loc să le schimbe

D.T.
Miscellanea / 12 aprilie 2023

Analiză GSMnet.ro: Românii au devenit tot mai dornici să-şi repare telefoanele în loc să le schimbe

GSMnet.ro dezvăluie rezultatele unei analize interne privind obiceiurile de consum ale cumpărătorilor români în materie de componente şi accesorii pentru smartphone-uri, dar şi trendurile pentru 2023 referitoare la potenţialul de a repara dispozitive, în contrast cu înlocuirea lor, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, pe măsură ce telefoanele mobile au devenit tot mai puternice, diferenţele de performanţă de la o generaţie la alta sunt din ce în ce mai mici. Astfel, consumatorii descoperă că un schimb prea des al smartphone-ului nu mai este neapărat o prioritate, iar clienţii caută metode pentru a prelungi durata de viaţă a dispozitivului actual.

Având în vedere acest fapt, GSMnet a remarcat o serie de trenduri privind componentele şi accesoriile care urmează să înregistreze o creştere a popularităţii în rândul consumatorilor care fac achiziţii de la magazinul online.

În prezent, display-urile si piesele de telefoane mobile reprezintă cea mai mare pondere din totalul vânzărilor înregistrate de către GSMnet.ro, anume 40%, arată sursa citată. Analiza companiei arată o estimare de 15% a creşterii vânzărilor la acest capitol în 2023, pe măsură ce clienţii aleg să repare dispozitivele în loc să le schimbe. Când vine vorba de schimbarea ecranului, în topul preferinţelor clienţilor Gsmnet.ro se află brandul Samsung, urmat de Huawei, Apple şi Xiaomi.

"Războiul din Ucraina, inflaţia şi întreaga situaţie economică din ultimii 2 ani au dus la o scădere a livrărilor de telefoane mobile în anul 2022, după cum ne arată datele recente. Având în vedere acest context, clienţii recurg tot mai des la repararea telefonului mobil prin schimbarea componentelor defecte, în principal ecranul telefonului, evitând astfel cheltuielile suplimentare prin achiziţionarea unui dispozitiv nou cu performanţe similare", menţionează Cristina Bohotineanu, director de vânzări şi achiziţii în cadrul companiei.

O altă componentă necesară celor care doresc să prelungească durata de viaţă a smartphone-ului este acumulatorul. În prezent, 8% din totalul vânzărilor GSMnet.ro este reprezentat de vânzarea de acumulatori de telefoane mobile. La fel ca în cazul ecranelor, acumulatorii înregistrează o creştere care se va resimţi şi în 2023 cu până la 5%. Cel mai frecvent, clienţii achiziţionează baterii de schimb pentru telefoanele Apple, Samsung sau Huawei, precizează comunicatul.

"Ştim cu toţii că producătorii de telefoane mobile au dezvoltat tehnologii care protejează telefoanele de umiditate şi de praf, astfel că schimbarea unui acumulator uzat nu mai este o sarcină ce poate fi îndeplinită cu uşurinţă, acasă. Deşi descurajaţi în anii trecuţi de acest aspect, clienţii realizează acum că pot merge într-un service GSM pentru a înlocui un acumulator, astfel asigurând dispozitivului actual autonomia unui telefon nou", mai explică Cristina Bohotineanu, coordonator al departamentului comercial.

Şi accesoriile pentru telefoane mobile sunt din ce în ce mai căutate de către clienţii care vor să prelungească durata de utilizare a acestora. Pentru 2023, compania estimează o creştere a vânzărilor de încărcătoare pentru telefoane cu 10% raportat la anul trecut, ţinând cont de decizia principalilor producători de telefoane mobile de a elimina încărcătorul din pachetul de vânzare. În acelaşi timp, posibilitatea de încărcare simplă, oriunde şi oricând este tot mai atractivă, iar powerbank-urile vor avea prognozată o creştere de 5% pentru anul în curs.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb