ANALIZĂ K2S: Lucrul de acasă continuă şi în 2022, însă angajatorii trebuie să găsească metode noi de atragere, motivare şi retenţie a angajaţilor - cheie

Comunicate de presă / 3 decembrie 2021

Lucrul de acasă continuă şi în 2022, însă angajatorii trebuie să găsească metode noi de atragere, motivare şi retenţie a angajaţilor - cheie

Competiţia pe piaţa muncii rămâne intensă la final de an 2021, în contextul în care, în urma celor 2 ani de pandemie, majoritatea companiilor au traversat procese complexe de transformare, iar acestea împreună cu tensiunea psihică a perioadei au adus o presiune crescută pe piaţa forţei de muncă, resimţită în special de angajaţii din roluri - cheie ale companiilor, cu responsabilităţi mari, conform unui comunicat de presă.

În acest context, principala provocare a companiilor în 2022 va fi să găsească metode noi de motivare, atragere şi retenţie a "oamenilor buni" de pe piaţă, având în vedere că pachetul salarial nu mai este principalul motivator, iar nevoi secundare precum nevoia de echilibru şi de sănătate emoţională, de recreere şi relaxare, au ajuns în topul priorităţilor, relevă o analiză la final de an a companiei de soluţii de resurse umane K2S - Key 2 Success.

"Companiile au început să pună în ultimul an pe piaţă beneficii noi atât pentru retenţia angajaţilor din roluri - cheie, cât şi pentru atragerea oamenilor noi, buni, în organizaţie. Între acestea se numără

programele de relaxare mentală şi fizică ce integrează neuroştiinţa, nutriţia şi tehnologii precum VR (realitate virtuală) sau inteligenţă artificială, flexibilizarea scopului şi a programului de lucru prin orientarea spre termene şi rezultate (în locul programului clasic 9.00-18.00), personalizarea sistemului de management al talentelor şi succesiune, cu o perspectivă dincolo de promovarea ierahică sau funcţională," declară Valentin Dima, Consultant Senior în cadrul K2S.

Doar pe platforma de recrutare LinkedIn erau disponibile la nivelul lunii noiembrie 2021 aproape 24.000 de joburi disponibile în Bucureşti, iar dintre acestea peste 35% erau promovate ca roluri în sistem de lucru de acasă sau în format hibrid (parţial de acasă, parţial de la biroul companiei). Lucrul de la distanţă sau în diferite formate hibrid va continua şi în 2022, iar în acest context, având în vedere presiunea asociată perioadei pandemice, va continua de asemenea tendinţa de fluctuaţie şi de motivaţie din ce în ce mai redusă a angajaţilor - cheie.

Ce este de făcut? 3 recomandări ale specialiştilor K2S pentru a reţine oamenii în companie:

Implementarea de metode de tip People Analytics, care pot ajuta la o mai bună înţelegere a dinamicii pieţei muncii.

Crearea unui mediu ce încurajează o stare de echilibru fizic şi emoţional - prin soluţii de tehnologie pentru reducerea stress-ului şi anxietăţii sau prin programe de tip workshop-uri de prevenire/ gestionare a stress-ului şi anxietăţii.

Creşterea gradului de adaptare/acceptare a modelelor viitoare de lucru rezultate din transformările de business şi acomodarea noilor generaţii ce intră pe piaţa muncii, prin metode de mentorat, coaching sau compasiune.

În privinţa celor care îşi caută un job într-o poziţie - cheie pentru anul 2022, cele mai căutate calităţi de către angajatori în perioada următoare vor fi:

Inteligenţa emoţională, compasiunea şi spiritul de echipă, necesare pentru a menţine motivaţia şi eficienţa în mediul impersonal online.

Sănătatea şi echilibrul personal / anti-fragilitatea în adaptarea pe termen lung la volatilitatea crescută, economică şi sanitară.

Agillitatea, gândirea inovativă şi digitalizarea, în contextul în care viteza cu care tehnologia avansează creşte exponenţial.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb