ANALIZĂ KASPERSKY LAB: Mamele, preocupate de protejarea copiilor în mediul offline, iar taţii se ocupă de securitatea digitală

Mathias Klein
Companii #IT / 30 decembrie 2016

Mamele, preocupate de protejarea copiilor în mediul offline, iar taţii se ocupă de securitatea digitală

Mamele preiau rolul principal în ceea ce priveşte protejarea copiilor în mediul offline, iar taţii se ocupă de securitatea digitală, arată o cercetare realizată în Cehia de compania de securitate cibernetică Kaspersky Lab şi profesorul David Smahel de la Universitatea Masaryk.

În plus, mamele sunt mai înclinate să se teamă de orice posibil pericol care le-ar putea afecta copiii şi tind să ia măsuri pentru a-i proteja, potrivit unui comunicat al Kaspersky Lab, trimis Redacţiei.

Ambii părinţi se tem de pericolele fizice cel mai mult - de exemplu, că cei mici ar putea să se rănească (76% dintre mame, 58% dintre taţi); apoi, sunt îngrijoraţi în legătură cu performanţele şcolare (69%, respectiv 63%). Al treilea motiv de îngrijorare este că alţi copii ar putea să le facă ceva rău (66% şi 60%). După cum se vede, mamele se tem mai mult decât taţii, mai ales de aceste trei lucruri, reiese din cercetare.

Potrivit Kaspersky Lab, nivelul de îngrijorare manifestat de mame şi de taţi este mai mult sau mai puţin similar atunci când vine vorba de probleme cu Internetul. Ambii părinţi se tem că cel mic va petrece prea mult timp online - 62% dintre mame şi 60% dintre taţi. În acelaşi timp, sunt mai puţin îngrijoraţi că aceştia ar putea să contacteze persoane străine pe Internet - 41% dintre mame şi taţi şi-au exprimat această temere. De asemenea, ambii părinţi se tem mai mult de problemele aduse de Internet pe măsură ce copilul creşte - ei cred că aceasta este o problemă mai puţin importantă pentru copiii mici.

Profesorul David Smahel, de la Masaryk University, afirmă: "Îngrijorarea părinţilor în legătură cu siguranţa online a copiilor creşte odată cu vârsta acestora. Pe de o parte, părinţii au dreptate că riscurile online sunt mai mari odată ce creşte şi activitatea copiilor pe Internet. Pe de altă parte, şi cei mici sunt în pericol atunci când folosesc Internetul, chiar dacă nu intră încă pe site-urile de socializare. Unii părinţi subestimează riscurile pentru aceştia. Le recomand părinţilor să aibă grijă de siguranţa online a copiilor încă de la primii paşi pe Internet".

În ceea ce priveşte reducerea riscurilor, părinţii îşi asumă aproximativ aceeaşi responsabilitate pentru asta - şi pentru toate problemele menţionate. Totuşi, mamele se simt mai responsabile în legătură cu prietenii copilului lor (41%), cu locul unde merge după şcoală (38%), cu ocupaţiile copilului în timpul liber (36%) şi cu modul în care cel mic îşi cheltuieşte banii (37%). Taţii sunt mai frecvent singurii responsabili de problemele privind Internetul: să prevină contactul cu persoane străine în mediul online (10%), să se asigure că nu văd site-uri cu un conţinut neadecvat (14%) şi să prevină cyberbullying-ul.

"Este normal ca părinţii să facă tot ce este posibil să îşi protejeze copiii", spune Jan Sekera, regional manager, Kaspersky Lab Central Eastern Europe.

Acesta precizează: "Lumea digitală începe să ne influenţeze viaţa tot mai mult, aşa că este important să fim cât mai informaţi şi să luăm măsuri de protecţie nu doar în lumea fizică, ci şi în cea online. Părinţii trebuie să fie mai conştienţi de pericolele pe care le întâlnesc copiii online şi să îi ajute să se protejeze".

Kaspersky Lab este o companie globală de securitate cibernetică, fondată în 1997. Compania oferă soluţii de securitate şi servicii pentru a proteja companii, infrastructură critică, autorităţi guvernamentale şi utilizatori individuali.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb