ANALIZĂ SANFORD C. BERNSTEIN "Barclays" ar putea elimina 7.500 de posturi la divizia de investiţii

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 24 aprilie 2014

"Barclays" ar putea elimina 7.500 de posturi la divizia de investiţii

"Barclays" Plc, a doua mare bancă britanică - după valoarea activelor, ar putea elimina 7.500 de locuri de muncă pe segmentul de investment banking, ca să-şi îmbunătăţească veniturile diviziei de valori mobiliare, potrivit unui raport al "Sanford C. Bernstein".

Analiza notează că cele mai multe posturi vor fi reduse în domeniul operaţiunilor europene cu produse cu venit fix, valute şi materii prime (divizia FICC), respectiv aproape 5.000. Un total de 6.500 - 7.500 de posturi eliminate reprezintă între 25 şi 35% din numărul angajaţilor diviziei vizate de restructurare, conform raportului. În opinia autorilor acestuia, "Barclays" ar trebui să elimine mai întâi posturi de directori, iar apoi poziţii inferioare.

"Brokerii din SUA au fost mult mai proactivi în a ataca această situaţie decât colegii lor europeni", scrie raportul.

Un purtător de cuvât al "Barclays" a refuzat să facă vreo declaraţie cu privire la cele afirmate în raport. La începutul săptămânii, însă, banca a anunţat că se va retrage din majoritatea activităţilor globale cu materii prime, aşa cum au făcut rivalii americani "JPMorgan Chase & Co." şi "Morgan Stanley", pe fondul declinului veniturilor. Divizia de profil din cadrul băncii britanice are 160 de salariaţi.

"Barclays" are programată pentru astăzi, la Londra, adunarea generală anuală a acţionarilor şi se pregăteşte totodată să le prezinte investitorilor, luna viitoare, o analiză a diviziei de valori mobiliare.

În 2013, divizia de investment banking din cadrul "Barclays" a obţinut un profit operaţional de 2,5 miliarde lire, comparativ cu 4 miliarde lire în 2012. La nivelul întregului grup, profitul net a fost de 540 milioane lire anul trecut, faţă de o pierdere de 624 milioane lire în 2012. Banca va continua să caute modalităţi de reducere a activelor ponderate la risc, care însumau 436 miliarde lire la finele anului trecut.

Vânzările diviziei FICC din cadrul "Barclays" s-au redus cu 17% în 2013, la 5,54 miliarde lire sterline (9,32 miliarde dolari).

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb