ANALIZĂ SAXO BANK: A trecut industria criptomonedelor Rubiconul?

PETER GARNRY, ŞEF STRATEGIE ACŢIUNI SAXO BANK
Bănci-Asigurări / 22 aprilie 2021

Peter Garnry - şef strategie acţiuni Saxo Bank

Peter Garnry - şef strategie acţiuni Saxo Bank

Listarea Coinbase a fost în general un succes, în ciuda închiderii care a fost sub preţul de deschidere, dar, în raport cu preţul iniţial de referinţă de 250 USD pe acţiune, listarea directă a fost un succes pentru cel mai mare schimb de criptomonede din lume. Ne uităm la ceea ce înseamnă pentru industrie şi potenţiale reglementări, dar şi riscurile cheie de care trebuie să fim conştienţi privind Coinbase. În plus, lansăm un nou coş tematic axat pe companiile de criptomonede şi blockchain. Acest coş oferă inspiraţie şi alternative pentru investitorii care doresc expunerea pe criptomonede, dar care nu doresc să deţină ETN-uri sau criptomonede fizice.

Atunci când Bitcoin futures a fost lansat, în decembrie 2017, a constituit un pas imens pentru validarea criptomonedelor de către industria financiară şi instituţională. Apoi a urmat o hibernare a criptomonedelor de aproape trei ani, înainte ca preţurile Bitcoin să decoleze din nou. Creşterile preţurilor au crescut dramatic activitatea de tranzacţionare a criptomonedelor, iar activitatea de mining creşte cererea de cipuri de calculator. Totul a culminat cu listarea directă a celui mai mare schimb de criptomonede din lume - Coinbase, acţiunile sale deschizându-se la 381 USD pe acţiune, în creştere cu 52% faţă de preţul de referinţă de 250 USD stabilit în licitaţia iniţială înainte de prima tranzacţie. Acţiunile Coinbase s-au tranzacţionat până la 429,54 USD, apoi închiderea a fost la 328,28 USD.

A trecut industria criptomonedelor Rubiconul?

Coşul tematic de cripto şi blockchain are un risc foarte mare

Odată cu listarea Coinbase, dimensiunea unei maturităţi a industriei criptografice a ajuns în cele din urmă la un nivel la care putem introduce un coş tematic de cripto şi blockchain. Coşul este cel mai mic dintre cele pe care le-am constituit până acum, format din doar 18 companii din industrie, cum ar fi schimbul de tranzacţionare, serviciile de criptare, mining de criptare, deţinerile de investiţii, aplicaţiile blockchain şi echipamentele de minare a criptomonedelor.

A trecut industria criptomonedelor Rubiconul?

Source: Bloomberg and Saxo Group

Coşul nu are o istorie de cinci ani din cauza lipsei de companii de calitate care să aibă această vârstă. Randamentul total nu a fost surprinzător de puternic în ultimul an şi până în prezent din cauza creşterii preţurilor criptografice, iar coşul a fost recent puţin sub presiune. Întrucât aceasta este o industrie emergentă şi ceva puţin mai dificil de înţeles pentru mulţi investitori, vom avea în curând o analiză a specialistului nostru cripto care va trece prin diferitele companii din acest coş.

Cele trei surse principale de risc pentru acest coş sunt o nouă reglementare care ar putea avea un impact sever asupra adoptării în continuare a criptomonedelor, evaluările între companiile conexe cripto sunt destul de agresive, ceea ce face ca aceste acţiuni să fie mai sensibile la schimbările de sentiment şi, în cele din urmă, preţul Bitcoin în sine este un risc cheie. Corelaţia medie cu preţurile Bitcoin este de aproximativ 0,45 ceea ce înseamnă că randamentele acestui coş vor fluctua odată cu preţurile Bitcoin.

A trecut industria criptomonedelor Rubiconul?

Source: Bloomberg and Saxo Group

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb