ANALIZĂ SAXO BANK: Aurul a scăzut cu peste 100 de dolari, iar ţiţeiul a crescut cu aproape 10% după ce Pfizer şi BioNt au dat noile veşti despre vaccin

A.P.
Piaţa de Capital / 10 noiembrie 2020

Aurul a scăzut cu peste 100 de dolari, iar ţiţeiul a crescut cu aproape 10% după ce Pfizer şi BioNt au dat noile veşti despre vaccin

Metalele preţioase şi energia au reacţionat puternic, în direcţii opuse, după ce Pfizer şi BioNTech au declarat ieri că vaccinul împotriva coronavirusului este eficient cu peste 90% în prevenirea îmbolnăvirii cu Covid-19. Aurul a scăzut cu peste 100 de dolari, în timp ce ţiţeiul a crescut cu aproape 10%, potrivit analizei Saxo Bank.

Venind într-un moment în care Europa şi SUA se confruntă cu un număr tot mai mare de cazuri de coronavirus, schimbarea dramatică a perspectivei a oferit stocurilor europene o creştere majoră, în timp ce S&P 500 a depăşit greii din tehnologie şi, într-o anumită măsură, indicele compozit Nasdaq, refugiul investitorilor.

Mărfurile ciclice, în funcţie de creştere şi cerere, au crescut - ţiţeiul s-a tranzacţionat cu +10%, în timp ce cuprul a extins câştigurile peste noapte pentru a depăşi maximul din octombrie. Deşi calendarul lansării globale a vaccinului rămâne neclar, este prima... lumină majoră la capătul tunelului pentru unele părţi ale economiei globale care au fost afectate în mod deosebit de pandemie.

Petrolul Brent, care a fost tranzacţionat într-o tendinţă descendentă în ultimele două luni, a crescut mai mult, semnalând astfel o revenire la intervalul care a prevalat din iunie încoace. Ţiţeiului şi mărfurilor, în general, nu le place ca acţiunile să aibă "luxul" de a lua caimacul de pe evenimentele majore, întrucât cererea şi oferta trebuie să se echilibreze în fiecare zi. Cu petrolul în special, acest lucru înseamnă că, odată ce este scos din sol, trebuie să fie depozitat sau consumat.

În timp ce ştirea de ieri va pune, în cele din urmă, petrolul pe drumul către un nivel mai susţinut, credem că piaţa se va lupta să treacă de maximul din septembrie la 46,50 USD / baril înainte ca cererea să înceapă să-şi revină. Asta ar putea fi, de asemenea, mai dificil pentru OPEC+, care trebuie să se pună de acord asupra unui acord pentru amânarea majorării planificate a producţiei din ianuarie.

Durabilitatea creşterii de aur după alegerile din SUA începuse deja să dispară, deoarece slăbiciunea dolarului nu a fost susţinută de randamente reale. Prin urmare, ştirea a surprins piaţa pe neaşteptate şi, odată ce 1930 $ / uncie, nivelul de plafon de săptămâna trecută, a fost încălcat, sell-off-ul îndelungat şi vânzările noi au contribuit la scăderea pieţei. Pe termen scurt, sunt de urmărit rentabilităţile americane pe 10 ani (+ 6 puncte de bază, până la 1,72%) şi randamentele reale (+5 pb, până la -0,79). Atât timp cât randamentele reale continuă să crească, aurul va lupta.

Specialiştii nu cred că potenţialul de creştere a pieţei de aur, cât şi a argintului, s-a risipit odată cu ştirile de ieri. În ceea ce priveşte pragul de suport, primul nivel major este scăderea a 38,2%, adică toată creşterea din martie până în august. Mai mult decât atât, ceea ce vedem în prezent poate fi încă descris ca o corecţie slabă în cadrul unei pieţe bullish.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb