Analiză WBS Europa - jurnal bursier - 3 mai

WBS
Internaţional #Jurnal Bursier / 4 mai 2010

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Pieţele europene au înregistrat astăzi creşteri moderate, după evoluţii oscilante marcate de efectele anunţului programului de finanţare a Greciei de către FMI şi Uniunea Europeană, precum şi de datele macroeconomice pozitive publicate de ambele părţi ale

    Atlanticului. Oficialii Uniunii Europene au adoptat un pachet de finanţare a Greciei în valoare totală de 110 miliarde de euro, în încercarea de a preveni o răspândire a crizei elene la celelalte PIGS a căror situaţie financiară este dificilă. Prima tranşă a împrumutului va fi oferită înainte de 19 mai, dată la care Grecia trebuie să răscumpere bonduri în valoare de peste 8 miliarde de euro.

    Banca Centrală Europeană, care a participat la negocierile privind

    condiţiile de finanţare a Greciei, a declarat că va accepta în mod excepţional şi pe termen nedefinit bondurile guvernamentale elene drept garanţie pentru împrumuturile oferite, eliminând în acest caz restricţia privind rating-ul minim obligatoriu al garanţiilor. Valoarea pentru luna aprilie a ndicelui PMI publicat de Markit economics a avansat până la 57.6, indicând cel mai rapid ritm de dezvoltare industrială a uniunii monetare europene din ultimii patru ani (o valoare peste 50 a indicelui indică expansiune).

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb