Analiză WBS Europa - jurnal bursier - 9 decembrie

WBS
Internaţional #Jurnal Bursier / 10 decembrie 2010

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Indicii bursieri europeni au crescut astazi, indicele Stoxx 600, ce cuprinde actiuni ale companiilor din Uniunea Europeana, Norvegia si Elvetia, ajungand la un nou maxim al ultimilor doi ani.

    Datele macroeconomice anuntate astazi au fost de natura pozitiva: numarul cererilor de somaj a scazut in SUA in ultima saptamana, in timp ce numarul persoanelor ce primesc ajutor de somaj a ajuns la

    minimul ultimilor doi ani. De asemenea, economia japoneza a crescut in trimestrul al treilea cu 4,5%, fata de 4,1%, cat estimau initial analistii, iar economia australiana a adaugat un numar de locuri de munca dublu fata de estimari. Sectorul financiar a cunoscut cele mai mari cresteri pe piata europeana de capital: actiunile Barclays s-au apreciat cu 4,49%, in timp ce actiunile Societe Generale au crescut cu 3,82%. Actiunile producatorilor de autoturisme s-au aflat in scadere, pe fondul temerilor ca piata chineza, importanta pentru producatorii europeni pentru cresterile de vanzari inregistrate in ultimul an, ar putea avea de suferit ca urmare a eliminarii stimulilor ficsali acordati de autoritati.

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb