Analiză WBS SUA - jurnal bursier - 8 decembrie

WBS
Internaţional #Jurnal Bursier / 9 decembrie 2010

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Pieţele americane au avansat miercuri, după evoluţii care au coborât temporar sub valorile de închidere de marţi ale indicilor.

    Indicele Dow Jones a câştigat 0.12%, în timp ce indicii S&P 500 şi Nasdaq au avansat cu 0.37%, respectiv 0.51%. Sectorul financiar a fost principalul motor al creşterilor, indicele S&P Financial Services avansând cu 1.81% după ce AIG a anunţat formalizarea planurilor de a achita împrumuturile contractate de la Federal Reserve. AIG şi-a declarat într-un document trimis către SEC intenţia de a folosi

    profitul din vânzarea recentă a diviziei American Life Insurance (Alico) şi din listarea publică a diviziei asiatice AIA Group, totalizând 27 de miliarde de dolari, pentru a închide creditul de urgenţă de 20 de miliarde de dolari furnizat de NY Fed. Această acţiune va fi urmată de preschimbarea acţiunilor preferenţiale AIG deţinute de Trezoreria SUA, în valoare de 49 de miliarde de dolari, în acţiuni comune, reprezentând o creştere a deţinerii guvernamentale de la 79.8% la 92.1%, cu intenţia de a iniţia o primă ofertă publică de acţiuni AIG în primăvara anului viitor. Trezoreria SUA a vândut miercuri note la termen de 10 ani în valoare de 21 de miliarde de dolari la un randament de 3.34%, maximul ultimelor şapte luni.

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb