Anastase va propune conducerii Camerei ca cererea DNA în cazul Ridzi să fie dezbătută luni de plen

F.A.
Politică / 27 iulie 2009

Preşedintele Camerei Roberta Anastase a declarat pentru NewsIn că va propune conducerii Camerei ca solicitarea DNA în cazul Ridzi să fie dezbătută în plen luni, iar preşedintele Comisiei juridice apreciază că, prin acceptul dat de Ridzi pentru urmărirea penală, nu mai este nevoie de un vot în plen.

Preşedintele Camerei va propune, în şedinţa Biroului Permanent de luni, ca cererea de începere a urmăririi penale împotriva fostului ministru al Tineretului, Monica Iacob Ridzi, formulată de DNA, să intre pe ordinea de zi a plenului tot luni. În plus, a precizat Anastase, Comisia juridică ar putea fi convocată de urgenţă pentru a da un raport în timp util asupra solicitării privind urmărirea penală.

Preşedintele Comisiei juridice a Camerei, Daniel Buda, a declarat la rândul său pentru NewsIn că, în opinia sa de jurist, nu mai este nevoie de raportul Comisiei sau avizul plenului pentru solicitarea DNA, atât timp cât Monica Iacob Ridzi a declarat că este de acord cu începerea urmăririi penale pe numele său, având astfel posibilitatea să-şi dovedească nevinovăţia.

"Punctul meu de vedere ca jurist este că Regulamentul Camerei conferă un beneficiu parlamentarilor miniştri, în sensul trecerii prin Comisia juridică şi plenul Parlamentului a solicitării de începere a urmăririi, un beneficiu la care se poate renunţa. Dacă parlamentarul în cauză ar dori să ajungă în justiţie, iar plenul Camerei din care face parte ar vota împotriva solicitării de începere a urmăririi, ar însemna să fie cenzurată voinţa persoanei în cauză. Cred că cererea poate fi avizată şi fără acordul Camerei" a precizat Daniel Buda.

Democrat-liberalul a adăugat că decizia va fi luată în Biroul permanent al Camerei şi că i-a anunţat pe membrii Comisiei juridice că este posibil să fie convocat forul luni sau în zilele următoare, dacă se va ajunge la concluzia că este nevoie de raportul juriştilor asupra cererii DNA.

Fostul ministru al Tineretului, Monica Iacob Ridzi, a declarat sâmbătă că cererea procurorului general de a se permite începerea urmăririi penale în cazul său ar putea fi discutată chiar luni, în cazul sesiunii extraordinare, şi le cere deputaţilor să găsească o soluţie în acest sens.

"Dacă nu vor să prelungească această situaţie (...) le cer să găsească o soluţie. Ar putea găsi o soluţie să voteze chiar luni", a spus Monica Iacob Ridzi, care a făcut un apel către toţi deputaţii, în special ai PNL şi PSD.

"N-am să mă ascund cum face domnul Năstase sau cum fac alţi foşti miniştri. Acordarea avizului în Parlament nu face decât să ne dea posibilitatea să ne apărăm", a adăugat Ridzi, la Realitatea TV.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat că a primit cererea procurorurlui general, Laura Codruţa Kovesi, şi că aceasta va fi discutată în Biroul permanent, care se va întruni luni. Potrivit procedurii parlamentare, cererea ar urma să fie trimisă Comisiei juridice pentru raport, ceea ce ar putea face ca o soluţie să fie dată abia în cursul lunii august.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb