Incendiile din Rhodos sunt pe cale de a fi stopate, acestea fiind reduse într-o zonă greu accesibilă pe munţi, departe de orice sat sau locuinţă, transmite joi Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism, informează Agerpres.
"Astăzi, incendiul din Rhodos nu se mai regăseşte în ştirile publicate în mass-media elenă. Conform anunţului Departamentului de Pompieri al Greciei, incendiul din Rhodos s-a redus într-o zonă greu accesibilă pe munţi, departe de orice sat sau locuinţă. Vremea, de asemenea, s-a schimbat în bine, urmând să fie ploi în multe zone. Autorităţile elene consideră că nu va mai exista niciun pericol şi că vor stinge incendiul foarte curând", informează ANAT, într-un comunicat.
Secretarul General al Organizaţiei Naţionale de Turism a Greciei, Dimitris Fragakis, a precizat că declararea stării de urgenţă în Insula Rhodos nu înseamnă că pentru turişti n-ar fi sigur să viziteze insula.
"Starea de urgenţă privind municipiile din Rhodos, afectate de incendiile de pădure, este legată de procesul de compensare a pagubelor suferite ca urmare a acestor incendii. Este important să se menţioneze că încă de ieri serviciile competente au început evaluarea daunelor. Este, prin urmare, de înţeles că declararea stării de urgenţă nu implică în niciun fel că nu este sigur pentru călători să viziteze insula", potrivit mesajului transmis de secretarul general al Organizaţiei Naţionale de Turism a Greciei, citat de ANAT.
Potrivit datelor ANAT, anual, în jur de 25.000 de români aleg să îşi petreacă vacanţa în insula Rhodos. Incendiile din această perioadă au determinat relocarea a câtorva zeci de turişti din staţiunile din sud în cele din nordul insulei, unde de altfel se mai află sute de turişti români şi unde nu există astfel de probleme.
Având în vedere faptul că în ultima perioadă de timp, din cauza condiţiilor meteorologice extreme, pe teritoriul Republicii Elene sunt în curs de desfăşurare mai multe incendii de vegetaţie, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să se informeze, înainte de începerea călătoriei, în legătură cu situaţia existentă şi să evite deplasarea în zonele în care există focare de incendii în desfăşurare sau un risc iminent de producere a acestora.