Toate ingredientele băuturilor răcoritoare menţionate pe etichete şi identificate în studiul derulat, recent, de Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România (ANPCPPS România) sunt evaluate şi certificate ca fiind sigure pentru consum de către Autoritatea Europeană pentru Siguranţă Alimentară (European Food Safety Authority - EFSA), a menţionat, azi, într-un comunicat, Asociaţia Naţională pentru Băuturi Răcoritoare (ANBR).
Potrivit documentului citat, "etichetarea produselor alimentare, în general, şi a băuturilor răcoritoare, în special, este foarte bine şi strict reglementată la nivelul Uniunii Europene". De asemenea, comunicatul mai arată: "Există reguli stricte în ceea ce priveşte etichetarea produselor şi a ingredientelor ce sunt obligatoriu a fi înscrise pe etichetă. Aceste reglementări au fost transpuse şi în legislaţia din România. Mai mult decât atât, toate ingredientele băuturilor răcoritoare menţionate pe etichete şi identificate în studiul derulat de A.N.P.C.P.P.S. sunt evaluate şi certificate ca fiind sigure pentru consum de către EFSA - European Food Safety Authority (...) Niciun produs sau ingredient nu poate fi folosit în compoziţia băuturilor răcoritoare contrar reglementărilor şi a legislaţiei în vigoare".
Recent, ANPCPPS România a prezentat rezultatele unui studiu de monitorizare a produselor si serviciilor comercializate, potrivit cărora băuturile răcoritoare de tip ceai de pe piaţa românească au un conţinut de minimum doi aditivi alimentari (E-uri), nivelul maxim fiind de opt, arată sursele de presă.