ANBR: "Ceaiurile cu aditivi alimentari, sigure pentru consum"

F.A.
Companii / 8 noiembrie 2013

Toate ingredientele băuturilor răcoritoare menţionate pe etichete şi identificate în studiul derulat, recent, de Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România (ANPCPPS România) sunt evaluate şi certificate ca fiind sigure pentru consum de către Autoritatea Europeană pentru Siguranţă Alimentară (European Food Safety Authority - EFSA), a menţionat, azi, într-un comunicat, Asociaţia Naţională pentru Băuturi Răcoritoare (ANBR).

Potrivit documentului citat, "etichetarea produselor alimentare, în general, şi a băuturilor răcoritoare, în special, este foarte bine şi strict reglementată la nivelul Uniunii Europene". De asemenea, comunicatul mai arată: "Există reguli stricte în ceea ce priveşte etichetarea produselor şi a ingredientelor ce sunt obligatoriu a fi înscrise pe etichetă. Aceste reglementări au fost transpuse şi în legislaţia din România. Mai mult decât atât, toate ingredientele băuturilor răcoritoare menţionate pe etichete şi identificate în studiul derulat de A.N.P.C.P.P.S. sunt evaluate şi certificate ca fiind sigure pentru consum de către EFSA - European Food Safety Authority (...) Niciun produs sau ingredient nu poate fi folosit în compoziţia băuturilor răcoritoare contrar reglementărilor şi a legislaţiei în vigoare".

Recent, ANPCPPS România a prezentat rezultatele unui studiu de monitorizare a produselor si serviciilor comercializate, potrivit cărora băuturile răcoritoare de tip ceai de pe piaţa românească au un conţinut de minimum doi aditivi alimentari (E-uri), nivelul maxim fiind de opt, arată sursele de presă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb