Anca Boagiu: BEI şi CE vor finanţa un grup de experţi care să ocupe poziţii cheie în demersul MTI de monitorizare a proiectelor din fonduri europene

F. A.
Politică / 29 octombrie 2010

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Anca Boagiu, a avut azi o întâlnire cu o delegaţie a Băncii Europene pentru Investiţii (BEI) condusă de vice-preşedintele Matthias Kollatz-Ahnen. În urma discuţiei au fost stabilite mecanismele prin care BEI şi Comisia Europeană vor asista MTI în procesul de urmărire şi monitorizare a implementării proiectelor din fonduri europene rambursabile şi nerambursabile, informează un comunicat remis redacţiei.

"BEI rămâne un partener de nădejde al MTI în greaua misiune pe care ne-am asumat-o de deblocare a fondurilor europene rambursabile şi nerambursabile alocate României. Am stabilit ca JASPERS (Iniţiativă a BEI de asistenţă pentru pregătirea proiectelor regionale europene) să îşi prelungească rolul în România şi după 2013, cât era prevăzut mandatul iniţial, urmînd să se axeze mai mult pe asistenţa acordată Autorităţilor de Management. De asemenea, BEI şi Comisia Europeană vor finanţa un grup de experţi care să ocupe poziţii cheie în demersul MTI de monitorizare a proiectelor din fonduri europene, astfel încât MTI să beneficieze de cea mai bună expertiză posibilă în acest domeniu. Vom beneficia astfel de asistenţă profesionistă şi transparentă din partea BEI şi a Comisiei Europene într-un domeniu în care înregistrăm întârzieri mari în derularea proiectelor, unele termene datând chiar şi din anul 2000", a declarat ministrul Anca Boagiu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb