Anca Dumitru: Reducerea impozitului pentru companiile listate ar încuraja piaţa de capital

A.G.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 14 iulie 2011

Piaţa de capital ar putea fi încurajată prin două măsuri, respectiv reducerea impozitului pentru companiile listate şi reducerea impozitului pentru veniturile din investiţii, a declarat, ieri, directorul general adjunct al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), Anca Dumitru.

"Există două măsuri care care ar încuraja piaţa de capital, respectiv reducerea impozitului pentru companiile listate şi reducerea impozitului pentru veniturile din investiţii", a afirmat reprezentantul BVB, citată de Agerpres

Potrivit Ancăi Dumitru, capitalizarea BVB în PIB era, în 2007, de 17%, iar în 2010 de 9%.

"Media europeană (a capitalizării burselor europene în PIB - n.r.) în 2007 era de 86%, în 2010 era de 62%, deci avem loc de creştere", a subliniat Dumitru.

În opinia ei, politicile economice aplicate de România încep să dea rezultate, pentru că Fitch a mărit ratingul ţării noastre. Ratingul României a revenit în categoria "investment grade", adică recomandat pentru investiţii.

Directorul general adjunct al BVB a mai arătat că unul dintre beneficiile pieţei de capital, printre altele, este promovarea - un mijloc bun de publicitate.

"Faţă de piaţa reglementată pe care BVB o reglementează de ceva timp, anul trecut BVB a făcut un sistem alternativ de tranzacţionare. Aceste sisteme sunt sisteme de finanţare şi tranzacţionare care permit IMM-urilor accesul la mediul investiţional. Aceste companii nu trebuie decât să fie societăţi comerciale, să fie înregistrate la CNVM şi să aibă contract cu Depozitarul Central", a precizat Anca Dumitru.

Opinia Cititorului ( 22 )

  1. Da! tu si promovarea. Cand si cum? Cand era director general nu prea s-a vorbit de asta. Mai important era cine si ce . Hai sa mai vorbim si noi cate ceva. Dar cu cin promovare? Cu, consiliera de imagine poate. Im..da!

    1. Asertiunile Dnei Naca Dumitru se inscriu in categoria:" De cite ori vii spui numai prostii".Daca veti compara pozele ei cu ale lui V.Down Ionescu, veti gasi similitudini imkpresionante.Amindoi degaja ,incompetenta nativa ,pupin..urism maladiv si nu in ultimul rind un mare drag de a-si imprastia sporii peste tot pe unde apuca..Sa vina domne' odata cineva cu tubul de insecticid, pe care la sutit teparul....

    Piata de capital si-ar putea reveni numai cu manageri competenti pusi in functie pe cometente profesionale si nu pe rude, soti si altele.

    Dar cand din expert bursier sari direct in functie de dg iar apoi s-a vazut ce s-a ales din societatea respectiva, iar apoi esti numai tocmai pentru acele "superbe" performante tot dg, ce sa mai comentam. Desi la acel moment au fost multe rugaciune la CNVM pentru acea investire. Vai de mamam si de tara noastra. Pentru ca de Bursa nu-mi faci griji cu asa conducatori iubiti de catre cine? 

    Nu stiu ce este acolo dar eu nu am clienti. Si Bursa nu face nimic in aceasta directie. Uite articol si de gandit la BVB asta cand va uitati la telenovele."Aproape 60.000 de actionari persoane fizice au renuntat la Bursa in acest an"

    1. Tati, daca stai cu burta la soare si cu o bere langa tine si astepti sa-ti bata clienti la usa, atunci poti sa stai in continuare. ai inteles, sper

      Iar tu trebuie sa fii un angajat al BVB.Adica un nimeni care da lectii la toata lumea.Unde ati invatat voi meserie? La scoala profesionala a machidonului.Uite ce au facut neamurile lui cu Gretzili.Asa e si cu BVB.O miciuna machidonista.Cu ifose de vedeta rasuflata. Asa ca ciocu'mic, TATI!

      Daca cumva esti de la CNVM, atunci lucrurile se schimba.Retrag tot ce am spus, pentru ca eu nu discut cu gaini bete.Tati! 

      Wromg, nu lucrez la BVB si nici nu-mi doresc. Vad doar ca numai cativa brokeri se agita prin piata asta sa convinga companii sa se listeze. Nu vreau sa fiu partinitoare, insa ma enervez cand vad o gramada de comentarii in care tot ce faceti este sa aruncati cu noroi in bursa. Daca esti broker, tati, e clar ca n-ai cleinti pentru ca nu te zbati sa-i atragi. Si tocmai d-aia ai si timp sa vezi capra vecinului si sa-ti doresti sa o vezi moarta.

      Pune, dracu osu la treaba, si nu te mai plange ca n-ai clienti.

      Eu lucrez in mediu privat si ca sa am clienti alerg toata ziua. Deci.. e clar ca nu ai inteles cand am scris prima data. 

    Cand o societate este sub supravegherea CNVM-ului, fuzioneaza cu BVB. Si cand un director general nu face performanta este numit dg adjunct. Asa se facea in sistemul comunist. In cel capitalist ar fi fost data afafa. Deci la BVB cine este la putere?

    Ieri la un seminar un dn avocat vorbea despre transparenta si mai multa supraveghere la BVB. Cu sigurant avocatul nu cunoaste cine conducere Bursa, atunci ar fi tacut.

    Cei cu multe stele sunt la BVB inca. 

    1. D-na Dumitru ar putea sa tina un excelent seminar despre cum se falimeneaza o societate in care americanii au pompat cateva zeci de mililioane dolari. Ar face cu siguranta sali pline.

      Si paiata care conduce acum bvb-ul pare sa stie cum se falimenteaza o societate. SSIF-ul la care a lucrat multi ani a murit deja iar dupa ce va duce FP la Varsovia nici BVB nu o se simta prea bine. Asta in caz ca il va prinde luna octombrie.

      Cand iti angajezi consilier de imagine si ai batut si atata drup pana in Moldova nu inteleg cum pot fi atatea comentarii dupa o simpla aparitie la TV. Si cand acea consiliera mai are si aere de vedeta, pardon corespondenta TV, ma uimeste si mai mult. Inteleg ca a afost adusa numai la dorinta marelui TEPES si mentinuta si la dorinta machidonului dar totusi fata draga daca intelegi ceva despre piata, incerca sa si faci ceva pentru banii luati. Ca de duci la seminarii vedem, ca esti buna in "altele" banuim, dar totusi fa ceva si pentru BVB ca de aceea te-au luat.

      La Anca nu indraznea nici sa intre aceasta corespondenta de peste Prut. Pa Anca nu o pacaleai cu genul ei si nici nu au tinut super relatiile ei de "seara". Deci ii putem aduce Ancai si merite deosebite ca nu putea fi pacalita cu o asa tipa pregatita. Si totusi Grupul o pusese pe liber, dar Bursa fata buna a luat-o, doar face CIF-lul cum spune presed. In rest nu conteaza ce face, importanta este "pila". Eu in locul ei as crapa de rusine de ce se spune in spatele ei. Dar asa sunt moldovencele astea cu mult tupeu si multa.....deduceti singuri va rog

      Mai cauta. Esti prost pachet, sau poate doar nestiutor. :)

      Mai cauta. Esti prost pachet, sau poate doar nestiutor. :)

      Hai nici asa. Dar fosta ei asistenta cum a fost angajata? Numai pentru ca este machi si ruda lui Giurgiumica? Chiar ce mai face Giurgiumica? In timp ce dadea 2 oameni afara pe m otive economice ea cati a angajat? Hai sa cautam? Nu putem nega ca ea tare"dulce" dar si atunci cand vroia ea "uita" tot ce sa mai, hai sa nu fim carcoasi. Si sa nu uitam ca asa zisele genii in functii de astazi sunt numai opera ei. Sa ma omoare pe mine zi de zi cu prostiile lor. Chiar daca a primit comanda de la machi. La fel ca Ionescu. Asta-i diferenta. Ei nu gandesc, nu au proiecte, nu le finalizeaza, ei executa si atat. oare ce-o simti ei in aceasta postura? dar simt ceva?

      Te ascunzi in ultimul timp sub lozinca" niste frustrati" dar adevarul doare. Fa-te o musca si afla ce se spune despre tine, nu pot fi toti frustrati, caseta de la TV nu minte, intalnirile cu investitorii nu mint. Nu stii sa vorbesti pentru ca nu cunosti piata de capital. Dar executi perfect. Si te intreb esti suficient? Poate dl Presed.da, dar ma indoiec ca actionarilor le va conveni aceasta situatie. Hai mai bucura-te de cele 2 luni, te rog

      da=mi o prima pentru nestiinta. la colegi in iunie cui ai dat prime? pentru ca noi stim si vom spune. si de la juridic cine a mai luat iar prima?

      Pe Anca nu a pacalit-o nimeni.Doar ea pe noi toti!

      Sa-ti iau familia in pula cu toti membri la rand!

      Sa-ti iau familia in pula cu toti membri la rand!

    Cred ca mesajul este prea general ca sa fie luat in seama de guvernanti, si seamana mai mult a promovare prin ziare. Nu asa se face lobby pentru o reducere a fiscaltiatii companiilor listate. Materialele trebuie bine documentate si trimise la comisiile din paralment, cu exemple multe (ca sunt in lume) a unor astfel de stimulente care pot exista chiar in situatia economimca actuala. Un ex: bulgaria are legea reits cu scutirile de impozite pt aceste companii, dar romania nu. Nu cred ca vor mai aparea multe reits la bursa in curand!!!

    1. Da asa este.Oare cum de nu s-a gindit nimeni pina acum?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb