Anchetatorii au ridicat, marţi după-amiază, de la locuinţa din Craiova a lui Dinel Nuţu, fost Staicu, mai mulţi saci cu documente, precum şi un pistol, potrivit unor martori, pentru care Nuţu nu ar avea autorizaţie, percheziţiile încheindu-se după aproximativ nouă ore.
Cinci anchetatori, persoane în civil, şi un echipaj de jandarmi au părăsit domiciliul lui Dinel Nuţu, ei ridicând mai mulţi saci cu documente pe care i-au încărcat într-o maşină a Jandarmeriei, transmite Mediafax.
Anchetatorii nu au dorit să facă niciun fel de declaraţie, ca şi rudele lui Dinel Nuţu, care se aflau în locuinţa percehziţionată la momentul respectiv.
La ora transmiterii acestei ştiri, procurorii şi jandarmii au părăsit zona unde se află locuinţa din Craiova a lui Dinel Nuţu fără să dea informaţii despre destinaţia spre care se îndreaptă.
Casa din Craiova a lui Dinel Nuţu, fost Staicu, a fost percheziţionată, marţi, de către anchetatori, iar la locuinţa acestuia s-au aflat două maşini ale procurorilor DNA - Serviciul Teritorial Piteşti.
Mai multe persoane aflate în curtea casei lui Dinel Staicu i-au stropit cu furtunul cu apă pe jurnaliştii aflaţi în faţa locuinţei, în încercarea de a-i îndepărta.
În casa de pe strada Bujorului din Craiova locuieşte soţia lui Dinel Staicu.
Dinel Staicu este încarcerat, din luna aprilie, la Penitenciarul Rahova.
Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat definitiv, în 4 aprilie, pe Dinel Staicu la şapte ani de închisoare cu executare în dosarul fraudării Băncii Internaţionale a Religiilor (BIR), instanţa reducând cu cinci ani pedeapsa primită de acesta la Tribunalul Capitalei. Omul de afaceri a fost de negăsit, astfel că instanţa de executare a pedepsei l-a dat în urmărire naţională pe vechiul nume.
Noul nume al lui Dinel Staicu a devenit legal de la 1 aprilie, când omul de afaceri şi-a ridicat noua carte de identitate, însă autorităţile au fost informate de această schimbare miercuri, 6 aprilie, după ce, la cererea jurnaliştilor, au cerut informaţii de la Centrul Naţional de Adminis-trare a Bazelor de Date.
Astfel, în 7 aprilie, Dinel Nuţu a fost dat în urmărire internaţională, pe numele lui fiind emis un mandat european de arestare.
Procurorii au cerut o interdicţie de a părăsi ţara pentru Dinel Staicu în 16 februarie 2011, principalul motiv invocat fiind intenţia acestuia de a-şi schimba numele, însă nu au reuşit să-i convingă pe judecători că omul de afaceri, care nici nu se mai prezenta la proces, se pregăteşte să fugă din ţară.
Cererea a fost formulată atunci de procurorul de şedinţă, în procesul în care Dinel Staicu era judecat de magistraţii Judecătoriei Sectorului 2 Bucureşti pentru "asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni", dosar în care omul de afaceri este acuzat, alături de alte persoane, de prejudicierea Transgaz Mediaş.
Conform declaraţiilor DNA, existau suspiciuni că inculpatul intenţiona să se sustragă de la executarea acestei pedepse. DNA a avut la îndemână posibilitatea depunerii cererii de luare a măsurilor asiguratorii la Curtea de Apel Bucureşti, pe rolul căreia, tot de la acea dată, se afla dosarul în cauză, primul termen de judecată pentru recurs fiind fixat de CAB la 7 februarie 2011.