ANCOM:  Două multiplexuri de televiziune digitală terestră au fost adjudecate prin licitaţie

M.I.
Media-Advertising / 20 februarie 2017

Două multiplexuri de televiziune digitală terestră au fost adjudecate prin licitaţie

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a anunţat că două noi multiplexuri de televiziune digitală au fost adjudecate în cadrul licitaţiei organizate la începutul acestui an, de firmele Nova Media din Timişoara şi M Plus Investments din Iaşi, potrivit unui comunicat de presă trimis Redacţiei.

Taxele de licenţă, a căror valoare cumulată se ridică la 16.000 euro, urmează a fi achitate către bugetul de stat în termen de cel mult 90 de zile calendaristice de la data anunţării rezultatelor. Taxele de licenţă au fost stabilite de către Guvern în luna februarie 2014.

Ambele multiplexuri sunt acordate pentru o perioadă de 10 ani, iar câştigătorii pot lansa serviciile imediat după obţinerea licenţei din partea ANCOM şi vor avea obligaţia de a pune în funcţiune un emiţător în termen de 1 an de la data obţinerii licenţei.

Multiplexul digital reprezintă un grup de programe de radiodifuziune şi televiziune, servicii multimedia suplimentare şi alte date asociate de identificare transmise de la staţiile de emisie către utilizatorii finali pe cale radio terestră, utilizând modulaţie digitală în limitele unui canal de televiziune standard/bloc de frecvenţă.

Prin intermediul fiecărui multiplex naţional se pot furniza servicii de televiziune digitală terestră la nivelul întregii ţări, în timp ce multiplexurile regionale şi locale vor acoperi fiecare câte o anumită zonă de alocare ce poate fi echivalentă cu un judeţ, respectiv o localitate.

În urma celor patru licitaţii organizate de ANCOM până în prezent, au fost alocate trei multiplexuri naţionale către Societatea Naţională de Radiocomunicaţii S.A., compania câştigând multiplexul acordat condiţionat "free to air" şi alte două multiplexuri din banda UHF. De asemenea, au mai fost alocate douăsprezece multiplexuri regionale şi trei multiplexuri locale, conform sursei citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb