ANCOM propune revizuirea indicatorilor de calitate aferenţi serviciului de acces la internet

Alexandra Cismaru
Companii / 20 iulie 2017

ANCOM propune revizuirea indicatorilor de calitate aferenţi serviciului de acces la internet

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii(ANCOM) supune consultării publice un proiect de decizie care revizuieşte legislaţia secundară în vigoare privind indicatorii de calitate (tehnici şi administrativi) pentru furnizarea serviciului de acces la internet, precum şi condiţiile şi modalităţile de publicare de către furnizori a valorilor parametrilor aferenţi acestor indicatori, în conformitate cu legislaţia naţională şi europeană în vigoare, potrivit unui comunicat de presă.

În comunicat se precizează: "Proiectul de decizie stabileşte şi parametrii de calitate care pot fi măsuraţi de utilizatorii finali cu ajutorul unei platforme, astfel încât aceştia să poată monitoriza şi evalua calitatea serviciului contractat. Prevederile proiectului de decizie vor înlesni accesul utilizatorilor finali la informaţii complete, corecte şi comparabile, pe baza cărora aceştia să poată evalua performanţa serviciilor de acces la internet".

Potrivit sursei, proiectul deciziei se aplică tuturor serviciilor de acces la internet furnizate prin intermediul reţelelor publice de comunicaţii electronice, indiferent de suportul prin care se oferă serviciul de acces la internet.

Indicatorii de calitate tehnici definiţi de către ANCOM sunt cei prevăzuţi de dispoziţiile Regulamentului (UE) nr. 2015/2120 şi ale Ghidului BEREC de implementare a regulilor privind neutralitatea reţelelor de către autorităţile de reglementare, se arată în sursă.

Reprezentanţii ANCOM a declarat: "Furnizorii de servicii de acces la internet au obligaţia de a include în contracte şi de a publica valorile următorilor parametri de calitate, în cazul serviciului de acces la internet furnizat prin reţele fixe: viteza minimă de transfer a datelor, viteza de transfer disponibilă în mod normal, viteza maximă, viteza promovată de transfer a datelor şi viteza promovată fiind cea pe care furnizorul o utilizează în informările cu scop comercial, iar în cazul serviciului de acces la internet furnizat prin reţele mobile:viteza estimată maximă şi viteza promovată de transfer a datelor".

Conform proiectului de decizie, citat in comunicat, furnizorii de servicii de acces la internet au obligaţia de a publica valorile parametrilor de calitate administrativi cel puţin pentru ultimele două semestre încheiate, prin afişarea pe propriul site, în cazul furnizorilor care deţin o pagină de internet sau prin afişarea la toate punctele de lucru, în cazul furnizorilor care nu deţin o pagină de internet.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb