ANCOM: Termenul de activare a numerelor naţionale privind abonaţii a fost prelungit cu şase luni

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 1 iunie 2009

ANCOM a prelungit cu şase luni termenul de activare a numerelor naţionale pentru servicii de informaţii privind abonaţii, după ce a constatat întârzierea procesului de obţinere a bazelor de date de la furnizorii de servicii, se arată într-un comunicat al autorităţii.

Prelungirea termenului s-a făcut vineri, 29 mai, după ce preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a adoptat şi a trimis spre publicare în Monitorul Oficial decizia de modificare a deciziei preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANRCTI) privind alocarea unor numere naţionale scurte pentru servicii armonizate la nivel european. Decizia va intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial.

"Decizia prelungeşte cu şase luni termenul de activare a numerelor naţionale scurte pentru servicii de informaţii privind abonaţii de forma 118(xyz), deoarece ANCOM a constatat că procesul legat de obţinerea bazelor de date de la furnizorii de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului a fost întârziat din cauza inexistenţei unei practici şi a unor reguli de obţinere a acordului abonaţilor pentru transmiterea datelor cu caracter personal către furnizorii de servicii de informaţii privind abonaţii", se arată în comunicatul ANCOM.

ANCOM şi Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) au elaborat şi publicat o serie de precizări şi recomandări cu privire la aplicarea normelor legale în domeniu. Acestea sunt necesare pentru ca atât furnizorii de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului, cât şi furnizorii de servicii de informaţii privind abonaţii să fie informaţi în mod complet cu privire la procedurile legale ce trebuie respectate.

ANCOM a decis, în urma recomandărilor reprezentanţilor industriei de comunicaţii, şi prelungirea termenului în care furnizorii de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului mai pot utiliza alte numere din Planul Naţional de Numerotaţie pentru furnizarea serviciilor de informaţii privind abonaţii sau servicii conexe, până la 28 noiembrie 2009. ANCOM a considerat necesară corelarea acestui termen cu data limită de activare a numerelor de forma 118(xyz) valabilă pentru majoritatea titularilor de licenţe de utilizare a acestor resurse de numerotaţie.

Numerele de forma 118(xyz) sunt utilizate la nivel european pentru serviciile de informaţii privind abonaţii. În România, furnizorii vor putea oferi prin intermediul lor atât servicii de informaţii privind abonaţii, cât şi servicii conexe acestora, precum informaţii privind domeniul de activitate sau profesia abonatului sau informaţii privind abonaţii în limbi de circulaţie internaţională.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb