Andreea Paul a demisionat din funcţia de prim-vicepreşedinte PNL

S.A.
Ziarul BURSA #Politică / 11 iulie 2016

Andreea Paul

Andreea Paul

Actualizare 15:53 Adriana Săftoiu, noul purtător de cuvânt al PNL

Adriana Săftoiu a fost desemnată purtător de cuvânt al PNL, a anunţat astăzi copreşedintele liberalilor, Vasile Blaga.

Biroul Politic Naţional al PNL a decis ca Adriana Săftoiu să preia funcţia de purtător de cuvânt al PNL, a declarat Blaga, care a precizat că îi mulţumeşte deputatului Ionuţ Stroe, cel care a deţinut această funcţie până acum, informează surse din media.

Potrivit lui Blaga, BPN al PNL a decis şi conducerea unică în nouă organizaţii. Astfel, la Bihor preşedinte unic este Ilie Bolojan, la Bistriţa-Năsăud - Robert Sigartău, la Botoşani - Cătălin Flutur, la Braşov - Adrian Veştea, la Iaşi - Marius Bodea, la Maramureş - Mircea Dolha, la Satu Mare - Ionuţ Rus, la Timiş - Nicolae Robu, iar la Bucureşti - Cristian Buşoi.

Blaga a mai spus că la organizaţia din Mureş decizia privind conducerea va fi luată săptămâna viitoare.

(I.S.)

----------

Actualizare 15:45 Andreea Paul: "Mă voi concentra de acum pe activitatea în afara partidului"

Deputatul liberal Andreea Paul a confirmat, pe pagina sa de Facebook, că a demisionat din funcţia de prim-vicepreşedinte PNL, precizând că se va concentra pe activitatea în afara partidului.

Aceasta nu a dezvăluit public motivul demisiei sale, dar a sugerat că nu i-au fost recunoscute meritele ca ''lider activ'', în special având în vedere că în anul 2016, în Ţara Oaşului, scorul PNL a fost de 38%, peste cel al PSD (33%). "Atunci când am candidat am luat scor dublu faţă de media partidului pe ţară şi am întors un colegiu roşu de 23 de ani până în anul 2012. În anul 2016, în Ţara Oaşului, scorul PNL a fost de 38%, peste PSD cu cele 33%", a precizat Andreea Paul.

''De astăzi sunt un simplu membru în Partidul National Liberal. Motivele pentru care am renunţat la funcţia de prim-vicepreşedinte au fost comunicate conducerii partidului. Uneori lucrurile drepte sunt dureroase. Nu a fost uşor să iau o asemenea hotărâre, dar ea este definitivă şi a fost acceptată de partid. (...) Vreau să rămân la fel de activă, nu pot altfel, sunt un om de acţiune, sunt încă tânără şi determinată. Dar mă voi concentra de acum pe activitatea în afara partidului - pe activitatea academică şi de consultanţă. Voi rămâne însă ca membră în interiorul partidului şi voi da oricând ajutor dacă voi fi solicitată în domeniile mele de expertiză - în ştiinţele economice şi în ceea ce priveşte drepturile femeilor. Poate puţin «din afară» voi vedea politica mai bine, voi vedea mai clar pădurea de copaci şi voi remarca mai uşor uscăturile fără de care nu există pădure...'', a mai scris Andreea Paul pe Facebook.

''Un pas înapoi face bine la un moment dat oricui'', a adăugat Paul.

(S.A.)

----------

Actualizare 15:06 Cristian Buşoi, ales preşedinte al PNL Bucureşti

Europarlamentarul Cristian Buşoi a fost ales noul preşedinte al organizaţiei PNL Bucureşti.

Decizia a fost luată în urmă cu puţin timp de Biroul Politic Naţional al liberalilor, informează surse din media.

"Este o decizie care s-a luat astăzi şi care încheie o situaţie de provizorat pentru organizaţia PNL Bucureşti. Este o responsabilitate mare, o muncă foarte grea. Ştiu că avem de recuperat un număr foarte mare de bucureşteni care de-a lungul anilor şi-au dat votul pentru PNL (...) şi care astăzi fie nu îl mai susţin, fie sunt dezamăgiţi în general de clasa politică", a declarat Cristian Buşoi la finalul şedinţei BPN al PNL.

Acesta precizat că şi-ar dori "un dialog" cu USB, afirmând că principalul adversar al PNL rămâne PSD.

Buşoi a mai mulţumit conducerii pentru că a acceptat propunerea sa de a organiza alegeri interne pentru preşedinţia organizaţiilor de sectoare şi a confirmat că Adriana Săftoiu a fost desemnată prim-vicepreşedinte coordonator.

(S.A.)

----------

Andreea Paul va demisiona din funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL, în contextul în care filiala Bucureşti va avea doi noi şefi, Adriana Săftoiu şi Cristian Buşoi, informează Digi24.

Preşedintele organizaţiei Bucureşti va fi Cristian Buşoi, iar Adriana Săftoiu va deveni preşedinte coordonator. Vor fi în plus şi doi prim-vicepreşedinţi.

Andreea Paul dorea să fie şef al filialei Satu Mare a PNL, dar de la centru a fost impus altcineva pentru această funcţie, astfel că şi-a anunţat demisia din funcţia de prim-vicepreşedinte, potrivit Digi24.

În cadrul şedinţei de astăzi urmează să fie stabilit şi un termen până la care să fie nominalizaţi şi preşedinţii organizaţiilor de sector ale liberalilor din Bucureşti, cel mai probabil luna viitoare. Potrivit unor surse PNL, în interiorul formaţiunii există încă disensiuni în privinţa criteriului care să fie aplicat la desemnarea celor şase preşedinţi de organizaţii.

Vechiul PNL nu este de acord cu principiul parităţii în ocuparea locurilor de conducere ale orgnizaţiilor locale şi pledează pentru alegeri interne, în vreme ce gruparea care reprezintă fostul PDL doreşte propulsarea unor politicieni cu notorietate şi experienţă în mobilizarea electoratului.

Imediat după alegerile locale, liderul PNL Bucureşti, Cătălin Predoiu, care s-a clasat al treilea în cursa pentru Primăria Capitalei, cu un scor de 11%, şi-a asumat eşecul şi a demisionat din fruntea oraganizaţiei.

În acelaşi timp, conducerea centrală a PNL a decis ca toţi liderii de organizaţii de sector ale PNL să demisioneze, însă, potrivit unor surse din partid, singurul document depus în acest sens ar fi fost semnat de Anca Boagiu, lider la sectorul 2.

Cristian Buşoi este susţinut de vechiul PNL, este primul dintre cei patru candidaţi pe care liberalii i-au nominalizat de la începutul acestui an în cursa pentru postul de primar general al Bucureştilor, fiind susţinut în prima etapă de preşedintele Klaus Iohannis. Retragerea acestuia din cursă a fost legată de lipsa de popularitate pe care au indicat-o sondajele de opinie şi dezvăluirile din presă referitoare la posibile conflicte de interese în alcătuirea averii, scrie Digi24.ro.

Adriana Săftoiu, susţinută în funcţia de preşedinte coordonator al organizaţiei de Bucureşti de către Vasile Blaga, a fost la un pas de a fi desemnată candidata liberalilor în confruntarea electorală pentru desemnarea primarului general al Capitalei. În locul său a fost preferat, la propunerea vechilor liberali, Marian Munteanu, cel de-al treilea candidat retras de PNL în pregătirea alegerilor locale.

Discuţiile despre desemnarea unor noi lideri de organizaţii PNL au loc pe fondul unui proces neîncheiat încă de fuziune între vechiul PNL şi fostul PDL şi în teritoriu consemnându-se neînţelegeri la desemnarea preşedinţilor de organizaţii, mai scrie sursa citată. Miza unui astfel de demers este strâns legată de ocuparea locurilor eligibile pe listele pentru alegerile parlamentare, unde preşedinţii de organizaţii au o decizie importantă.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Na

    1. In Ardeal se zice "No"

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb