ANDREI BACIU: "Experta OMS care vine în România a fost şi la New York în vârful pandemiei din SUA"

J.P.
Miscellanea / 19 octombrie 2021

"Experta OMS care vine în România a fost şi la New York în vârful pandemiei din SUA"

Experta trimisă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) în România pentru a asista guvernul în criza sanitară va sta timp de 60 de zile şi va face recomandări de politici în urma vizitelor în teren, a declarat pentru G4Media.ro Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

"Astăzi a ajuns în România, este expertă în managementul situaţiilor de criză, a fost la New York anul trecut în perioada de impact maxim al pandemiei. Procedura este una standard pentru OMS când apare o situaţie de criză de sănătate publică într-un stat membru", a spus Baciu.

Reamintim că în primăvara anului 2020, New York a devenit "centrul" infecţiilor cu coronavirus din America şi unul dintre cele mai afectate oraşe din lume. Mii de infecţii noi cu COVID-19 erau raportate în New York în fiecare zi, iar morgile erau neîncăpătoare.

Experta OMS va aduce în România 34.000 de teste PCR şi 200 de concentratoare de oxigen, ca parte a efortului organizaţiei.

"Ea va face o evaluare la nivel central şi teritoriu, apoi va veni cu recomandări. Noi, la nivel guvernamental, suntem deschişi într-o situaţie de criză, ne bucurăm de orice asistenţă. E un mecanism care se activează pentru orice fel de criză la nivel internaţional, pentru a facilita tot spriijinul pe care OMS îl poate acorda", a declarat Andrei Baciu pentru G4Media.ro.

Reprezentanţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) şi cei ai autorităţilor române au avut, luni, o videoconferinţa pe tema impulsionării vaccinării anti-COVID din ţara noastră, având în vedere că, în ritmul actual, România va ajunge în 31 de luni la imunizarea a 70% din populaţie, potrivit Comitetului naţional de coordonare a campaniei de vaccinare (CNCAV).

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. vine sa imparta spagile din partea industriei farma.mondiale.....pentru a face Romania un mic lockdown ,pt a vaccina votantii cumintei.

    Și eu am fost la New York. Fain oras

    1. Foarte fain!!! Acolo îi sediul G.M.

      Și urmează represalii dure împotriva țării care nu și-a atins ținta de lemingi care se aruncă în prăpastie, deși, la nivel de țări, nu pare să existe o relație sesizabilă între procentul de populație complet vaccinată și noile cazuri de COVID-19 din ultimele 7 zile (Fig. 1). De fapt, linia de tendință sugerează o asociere marginal pozitivă, astfel încât țările cu un procent mai mare de populație complet vaccinată au un număr mai mare de cazuri COVID-19 la 1 milion de persoane. De remarcat că Israelul, cu peste 60% din populație complet vaccinată, a înregistrat cele mai multe cazuri de COVID-19 la 1 milion de persoane în ultimele 7 zile. Lipsa unei asocieri semnificative între procentul populației complet vaccinate și noile cazuri COVID-19 este exemplificată și mai mult, de exemplu, prin compararea Islandei și a Portugaliei. Ambele țări au peste 75% din populație complet vaccinată și au mai multe cazuri COVID-19 la 1 milion de persoane decât țări precum Vietnam și Africa de Sud, care au aproximativ 10% din populație complet vaccinată. 

      De asemenea, la nivelul comitatelor din SUA, mediana cazurilor noi de COVID-19 la 100.000 de persoane în ultimele 7 zile este în mare măsură foarte asemănătoare la toate categoriile de procente de populație complet vaccinată (Fig. 2). Se observă, de asemenea, o variație substanțială la nivel de comitat în ceea ce privește numărul de cazuri noi de COVID-19 din cadrul categoriilor de procentaj al populației complet vaccinate. De asemenea, nu pare să existe o sesizare semnificativă a scăderii numărului de cazuri COVID-19 odată cu creșterea procentului de populație complet vaccinată (Fig. 3). 

      Dintre primele 5 comitate cu cel mai mare procent de populație complet vaccinată (99,9-84,3%), Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA identifică 4 dintre ele ca fiind comitate cu transmitere „ridicată”. Comitatele Chattahoochee (Georgia), McKinley (New Mexico) și Arecibo (Puerto Rico) au peste 90% din populație complet vaccinată, toate trei fiind încadrate la categoria cu transmitere „ridicată”. În schimb, dintre cele 57 de comitate care au fost clasificate de CDC drept comitate cu transmitere „scăzută”, 26,3% (15) au un procentaj al populației complet vaccinate sub 20%. 

      Întrucât se crede că imunitatea completă conferită de vaccin se obține după aproximativ 2 săptămâni de la a doua doză, am efectuat analize de sensibilitate folosind un decalaj de o lună pentru procentul de populație complet vaccinată, pentru fiecare țară (a lumii) și comitat din SUA. Constatările de mai sus privind lipsa unei asocieri vizibile între cazurile de COVID-19 și nivelurile de vaccinare completă au fost observate și atunci când am analizat nivelul de vaccinare completă cu un decalaj de o lună. 

      Trebuie menționat faptul că datele COVID-19 se referă la cazurile confirmate, ceea ce este o funcție atât a factorilor de ofertă (de exemplu, diferențele în ceea ce privește capacitățile de testare sau practicile de raportare), cât și a celor de cerere (de exemplu, diferențele în ceea ce privește decizia oamenilor în legătură cu momentul în care trebuie să se testeze). 

      Interpretare 

      Încr ederea exclusivă în vaccinare ca strategie principală de limitare a COVID-19 și a consecințelor sale adverse trebuie reevaluată, în special având în vedere varianta Delta (B.1.617.2) și probabilitatea apariției unor variante viitoare. Este posibil să fie nevoie și de alte intervenții farmacologice și non-farmacologice (...). O astfel de corectare a direcției, în special în ceea ce privește narațiunea strategică, devine extrem de importantă, având în vedere dovezile științifice emergente referitoare la nivelul de eficacitate al vaccinurilor în lumea reală. 

      De exemplu, într-un raport publicat de Ministerul Sănătății din Israel, eficacitatea a 2 doze de vaccin BNT162b2 (Pfizer-BioNTech) împotriva prevenirii infecției cu COVID-19 a fost raportată ca fiind de 39%, considerabil mai mică decât eficacitatea de 96%, conform studiilor clinice. De asemenea, se pare că imunitatea derivată din vaccinul Pfizer-BioNTech ar putea să nu fie la fel de puternică precum imunitatea dobândită prin recuperarea din COVID-19. S-a raportat, de asemenea, o scădere semnificativă a imunității la 6 luni după injectarea cu vaccinurile cu ARNm. Chiar dacă vaccinarea oferă protecție împotriva spitalizărilor cu forme grave și a deceselor, CDC a raportat o creștere de la 0,01 la 9% și de la 0 la 15,1% (între ianuarie și mai 2021) a ratelor de spitalizare și, respectiv, de deces, în rândul celor complet vaccinați. [...]” 

      Iată și țările cercetate, cu rezultatele specificate în tabel: 

      Alte detalii pe activenews și pe springer..acolo se pot accesa adese ale autorilor studiului - trimis în data de 17 august Jurnalului European de Epidemiologie, acceptat de revistă, după o revizuire inter-pares, la 9 septembrie și publicat online pe 30 septembrie 2021 - sunt S. V. Subramanian și Akhil Kumar. S. V. Subramanian este cercetător la Centrul Harvard pentru Studii ale Populației și Dezvoltării, din Cambridge, Massachusetts, SUA, și profesor la Departamentul de științe sociale și comportamentale al Facultății de Sănătate Publică „T.H. Chan” cât și profesor afiliat la Departamentul de Sociologie din cadrul universității Harvard, din Boston, MA, SUA, iar Akhil Kumar este un student eminent de la Turner Fenton Secondary School, Brampton, Ontario, Canada, și stagiar la Centrul de Analiză Geografică al Universității Harvard și este autor sau co-autor a numeroase studii științifice.  

        

    Eu o astept in fata portii bisericii. Maine seara e slujba, mai mergem si vineri la Sf Maslu cu dezlegari si Sf Liturghie de noapte. Apoi duminica mergem la Sf Liturghie inca de la Utrenie. Dupa amiaza botezul intru ortodoxie (punem numele Maria) si o dam pe brazda lui Hristos cel Viu si Vesnic.

    Acesta e programul ei timp de 60 zile, dupa care mi-a zis ca se duce la OMS si-l propovaduieste pe Hristos botezand in numele Sf Treimi.

    ...amin ! 

    Multă nebunie și prostie aveți

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb