Angajaţii Alcatel-Lucent Timişoara au declanşat un protest spontan în pauza de masă

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 1 iulie 2009

Aproximativ 100 de angajaţi ai Alcatel-Lucent Timişoara au renunţat, marţi, la pauza de masă de o oră şi s-au adunat în holul companiei, nemulţumiţi că două dintre departamente ar putea fi externalizate către două firme din India, transmite corespondentul NewsIn.

Angajaţii se tem că îşi vor pierde locurile de muncă în urma deciziei de externalizare a departamentelor de cercetare şi mentenanţă a unor produse. Ei spun, de asemenea, că îl vor în continuare la conducerea Alcatel-Lucent pe Dan Bedros, care s-a pensionat. Protestatarii au îmbrăcat tricouri albe şi au purtat pancarte "Nu externalizării" şi "Îl vrem pe Dan Bedros înapoi".

Preşedintele Alcatel-Lucent Europa de Sud-Est, Dan Bedros, a anunţat, vineri, că se retrage din această funcţie şi din unitate. În scrisoarea adresată angajaţilor, Bedros şi-a exprimat speranţa că viitoarea conducere va şti să aprecieze resursa umană a companiei. "Am pornit la lucru cu o echipă de 100 specialişti, constituind o societate mixtă între Alcatel CIT -Franţa şi Datatim. (...) Astăzi există 1.600 de profesionişti capabili să menţină acest parcurs. (...) Astăzi, rolul meu s-a încheiat, am ajuns la maturitate şi am ales opţiunea de ieşi la pensie. Voi resimţi din plin nostalgia pentru tot ce las în urmă (...) dar plec cu speranţa că viitoarea conducere va şti să aprecieze cea mai importantă resursă a companiei - resursa umană - şi va avea o viziune cel puţin la fel de clară, constructivă şi orientată spre rezultate", se arată în mail-lul transmis de Dan Bedros angajaţilor Alcatel.

Protestul de marţi a fost organizat în pauza de masă a angajaţilor, între 12.00 şi 13.00.

Alcatel-Lucent SA, cel mai mare producător mondial de reţele fixe de telefonie, a anunţat, la începutul lunii mai, o dublare a pierderilor din primul trimestru, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2008, în contextul în care criza economică globală a dus la scăderea cererii. Pierderile nete ale companiei au ajuns la 402 milioane euro, faţă de 181 milioane euro în primul trimestru al anului trecut.

Potrivit unor surse sindicale citate de Les Echos, compania de telecomunicaţii Alcatel-Lucent va transfera 1.022 angajaţi către grupul Hewlett-Packard (HP), în cadrul unui amplu parteneriat încheiat cu compania americană. În Franţa, peste 200 de angajaţi Alcatel-Lucent vor fi transferaţi către HP. Măsura va mai viza 500 de salariaţi americani şi 100 angajaţi din Germania.

Acordul dintre Alcatel-Lucent şi HP presupune mai mult decât transferul angajaţilor. Cele două companii au încheiat un amplu parteneriat comercial pe o perioadă de zece ani, pentru a propune un ansamblu de servicii informatice şi de telecomunicaţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb