Angela Filote, noul şef al Reprezentanţei CE în România

F.A.
Internaţional / 13 decembrie 2013

Angela Filote va fi noul şef al Reprezentanţei Comisiei Europene (CE) în România, de la 1 ianuarie 2014, anunţă un comunicat trimis azi redacţiei.

Domnia sa are peste 20 de ani de experienţă în managementul comunicării instituţionale şi a lucrat în România, Turcia, Egipt şi, din 2010, în Belgia, la sediul Comisiei Europene de la Bruxelles.

În anul 1993, Angela Filote a fost selectată pentru a configura echipa de presă şi informare a noii reprezentanţe diplomatice a CE în România. În această perioadă, domnia sa s-a ocupat de aplicarea strategiei de comunicare a Comisiei pentru România. A stabilit, de asemenea, relaţii cu presa locală, naţională şi internaţională şi a întreprins activităţi de informare a publicului.

În 2006, Angela Filote s-a mutat la Ankara, în Turcia, unde a pus în practică experienţa acumulată cu privire la procesul de pre-aderare la Uniunea Europeană, în gestionarea principalului proiect de comunicare al Delegaţiei UE din această ţară. Ulterior, a lucrat ca şef-adjunct al Delegaţiei UE din Egipt.

După preluarea mandatului de către actuala echipă a Comisiei Europene, în 2010, domnia sa a devenit unul dintre purtătorii de cuvânt ai acesteia, responsabilă pentru tema extinderii şi a politicii de vecinătate a UE. Din 2011, doamna Filote lucrează în Direcţia Generală pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, fiind responsabilă de pregătirea campaniei de comunicare la nivelul întregii Uniuni cu privire la reformele din cadrul Politicii Agricole Comune.

Angela Filote are studii de economie, ştiinţe politice şi afaceri europene. În 1993, a obţinut titlul de Master în Filosofie, cu specializarea în relaţii internaţionale, de la Universitatea din Amsterdam.

Comisia Europeană are reprezentanţe în toate cele 28 de state membre, precum şi Antene Regionale la Barcelona, Belfast, Bonn, Cardiff, Edinburgh, Marsilia, Milano, München şi Wroclaw. Acestea au rolul de a informa mass-media şi publicul cu privire la politicile Uniunii Europene, precum şi de a informa Comisia în privinţa principalelor evoluţii din ţara respectivă. Reprezentanţele se află sub autoritatea vicepreşedintelui CE, Viviane Reding.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb