Anodin Assets a coborât sub pragul de deţinere de 15% la Prebet

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 21 decembrie 2020

Anodin Assets a coborât sub pragul de deţinere de 15% la Prebet

Anodin Assets şi-a diminuat deţinerea la Prebet Aiud (PREB) la 13,65%, în data de 16 decembrie, sub pragul de 15% ce reclamă notificarea pieţei, conform unui raport al companiei publicat vineri pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Anterior, Anodin deţinea 15,2% din capitalul Prebet, companie ce are drept obiect de activitate fabricarea produselor din beton pentru construcţii.

Anodin Assets din Cluj-Napoca a fost înfiinţată în anul 2016, având drept obiect de activitate dezvoltarea/promovarea imobiliară,iar anul trecut compania avea doi angajaţi şi un profit net de 0,66 milioane de lei, în restul celor trei ani de la înfiinţare Anodin înregistrând pierderi.

Potrivit unui articol publicat în Gazeta de Cluj în data de 6 iulie a acestui an, Anodin Assets era una dintre cele nouă societăţi comerciale din Cluj-Napoca care la acel moment aveau acţiuni la purtător. Amintim că, în luna iulie a anului trecut, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care interzice deţinerea şi emiterea acţiunilor la purtător, societăţile pe acţiuni fiind obligate să transforme acţiunile la purtător în acţiuni nominative. Legea, care transpune cea de-a patra directivă europeană privind combaterea spălării banilor, acordă un termen de graţie de optsprezece luni pentru conformare.

La data de 30 iunie, cel mai important acţionar al Prebet Aiud era Liviu Hagea, ce deţinea 30,86% din companie, în timp ce Acord Construct din Bistriţa avea 12,02% din producătorul de betoane pentru construcţii. În prima parte a acestei luni, GES - Green Energy Specialists, companie care a solicitat recent convocarea acţionarilor Prebet pentru alegerea Consiliului de Administraţie, a ajuns la o deţinere de 16,21% din fabricantul de betoane.

Pentru primele nouă luni ale acestui an, Prebet Aiud a raportat un profit net de 6,387 milioane de lei, în creştere cu 71,67%, în condiţiile în care veniturile din exploatare s-au ridicat la 32,26 milioane de lei, cu 14,57% mai mari decât cele din perioada ianuarie-septembrie 2019.

Acţiunile PREB au o lichiditate redusă la bursă, iar la ultimul preţ din piaţă, de 1,115 lei, valoarea de piaţă a producătorul de betoane pentru construcţii din Aiud era de aproape 50,79 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb