ANRCTI a alocat noi resurse de numerotaţie pentru furnizarea de servicii de telefonie companiilor S.C. CANAL S S.R.L., S.C. COSMOTE ROMANIAN MOBILE TELECOMMUNICATIONS S.A., S.C. ORANGE ROMÂNIA S.A., S.C.TELETEHNIC S.R.L., S.C. UPC ROMANIA S.A. şi S.C. VODAFONE ROMANIA S.A..
Conform licenţei acordate de ANRCTI, Orange a solicitat şi a primit dreptul de a utiliza 1 milion de numere naţionale non-geografice pentru furnizarea de servicii de telefonie fixă, din domeniul 0Z=03, la nivelul naţional. Acest lucru se întâmplă după ce, în luna noiembrie 2006, compania Vodafone a primit la rândul ei dreptul de a utiliza 1 milion de numere naţionale non-geografice şi 500.000 de numere naţionale geografice din domeniul 0Z=03, pentru furnizarea de servicii de telefonie fixă.
În plus faţă de resursele alocate în prealabil, companiei Vodafone i-au fost alocate 1 milion de numere naţionale din domeniul 0Z=07, iar Cosmote a primit dreptul de a utiliza 1 milion de numere naţionale pentru servicii de telefonie mobilă.
Compania Teletehnic, care a solicitat a doua oară resurse de numerotaţie, a primit dreptul de a utiliza 370.000 de numere pentru furnizarea de servicii de telefonie fixă. De asemenea, companiei UPC Romania i-au fost alocate 130.000 de numere din domeniul 0Z=03, la nivelul judeţelor Suceava, Iaşi, Galaţi, Buzău, Brăila, Constanţa, Prahova, Hunedoara, Timiş, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Harghita şi în Bucureşti.
Compania Canal S a solicitat şi a primit dreptul de a utiliza 400.000 de numere pentru furnizarea de servicii de telefonie fixă, la nivelul a 39 de judeţe ale ţării şi în Bucureşti.
Resursele de numerotaţie alocate până în prezent de ANRCTI pe baza procedurii de alocare a licenţelor de utilizare a resurselor de numerotaţie au depăşit valoarea de 73,5 de milioane din care 55,3% reprezintă resursele alocate pentru servicii de telefonie fixă, iar 43,5% resurse alocate pentru servicii de telefonie mobilă.