ANRE a aprobat metodologia privind emiterea avizelor de amplasament de către operatorii de reţea

C.P.
Ziarul BURSA #Companii / 23 iunie 2016

Comitetul de reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei - ANRE, a aprobat, ieri, Metodologia pentru emiterea avizelor de amplasament de către operatorii de reţea, potrivit unui comunicat de presă.

Metodologia stabileşte etapele şi procedurile necesare pentru emiterea avizelor de amplasament de către operatorii de reţea, inclusiv pentru încheierea contractului pentru eliberarea amplasamentului şi/sau pentru realizarea condiţiilor de coexistenţă şi pentru realizarea lucrărilor de eliberare a amplasamentului/realizarea condiţiilor de coexistenţă între obiectivul propus şi reţelele electrice. ANRE susţine că modificările şi completările aduse prevederilor Metodologiei în vigoare vor avea un impact pozitiv asupra activităţii de emitere a avizelor de amplasament prin evitarea poziţiilor inflexibile din partea operatorilor de reţea şi a birocraţiei prin explicitarea etapelor şi acţiunilor operatorului de reţea.

Comunicatul precizează: "Proiectele de infrastructură transeuropeană de transport sunt investiţii publice de importanţă strategică pentru România, care asigură conectivitatea cu coridoarele de transport europene şi creşterea mobilităţii populaţiei şi a mărfurilor, influenţând în mod direct relaţiile economice şi dezvoltarea mediului de afaceri la nivel naţional. Completările din cadrul Metodologiei referitoare la emiterea avizelor de amplasament favorabile condiţionate pentru proiecte de infrastructură de transport transeuropeană au ca efect evitarea întârzierilor în implementarea acestor proiecte, cu impact favorabil în asigurarea accelerării realizării interconectării dintre reţeaua de transport de interes naţional/regional cu cea europeană.

O parte din prevederile nou introduse au ca scop evitarea apariţiei cazurilor în care se construiesc locuinţe individuale amplasate la distanţe mari faţă de reţelele electrice de distribuţie, pentru racordarea cărora este necesară extinderea reţelelor electrice, a căror realizare este ineficientă economic pentru operatorul de reţea. În aceste cazuri, proprietarii imobilelor s-ar afla într-o situaţie extrem de dificilă având în vedere necesitatea asigurării alimentării cu energie electrică a locuinţelor. Astfel, pentru situaţia în care obiectivul pentru care se solicită emiterea avizului de amplasament este o locuinţă individuală pentru racordarea căreia s-a cerut o putere mai mică de 30 kVA, dacă nu există reţea electrică de joasă tensiune la o distanţă mai mică de 100 m şi nici nu sunt îndeplinite condiţiile preliminare pentru realizarea acesteia, ca răspuns la cererea de emitere a avizului de amplasament, operatorul de distribuţie concesionar transmite solicitantului, o scrisoare prin care îl informează că nu poate fi emis avizul de amplasament deoarece nici în anul în curs şi nici în anul următor nu sunt condiţii pentru racordarea locuinţei la reţeaua electrică de distribuţie. Fac excepţie situaţiile în care solicitantul avizului de amplasament pentru construirea locuinţei prezintă o declaraţie conform căreia soluţia de alimentare cu energie electrică a viitoarei locuinţe nu implică racordarea la reţeaua electrică de distribuţie publică de joasă tensiune; documentul în cauză constituie anexă la avizul de amplasament.

Scrisoarea menţionată anterior trebuie să conţină informaţii detaliate privind condiţiile de realizare şi finanţare a reţelei electrice de distribuţie pentru electrificarea localităţilor, ori pentru extinderea reţelelor electrice de distribuţie, prevăzute de actele normative în vigoare".

O altă modificare faţă de prevederile Metodologiei în vigoare se referă la situaţia în care are loc mutarea pe noile amplasamente a instalaţiilor operatorului de reţea. În acest sens, s-a modificat modalitatea de suportare a contravalorii indemnizaţiilor şi despăgubirilor stabilite în convenţia având ca obiect exercitarea de către operatorul de reţea a drepturilor de uz şi servitute asupra terenurilor afectate de instalaţiile electrice, convenţie pe care operatorul de reţea o încheie cu titularul dreptului de proprietate privată asupra terenurilor afectate de instalaţiile electrice. Contravaloarea indemnizaţiilor şi despăgubirilor stabilite în această convenţie se suportă de operatorul de reţea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb