ANSVSA - ÎN ALERTĂ Pericol de epidemii în zonele inundate

Cătălin Deacu
Ziarul BURSA #Politică / 29 iulie 2008

Pericol de epidemii în zonele inundate

Direcţiile Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (D.S.V.S.A.) din judeţele afectate de inundaţii sunt în stare de alertă.

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a dispus adoptarea unor măsurilor de profilaxie generală, profilaxie specifică, de ecarisare şi de sănătate publică pentru prevenirea şi limitarea efectelor inundaţiilor asupra stării de sănătate a animalelor. ANSVSA a trimis direcţiilor regionale instrucţiuni, potrivit cărora, se impune mutarea animalelor din gospodăriile afectate în zone sigure, acţiuni imunoprofilactice (ex. vaccinare anticărbunoasă), coordonarea activităţii de strângere a cadavrelor şi dirijarea lor la puţul sec sau la incinerare, dezinfecţia zonelor de unde s-a retras apa şi au fost colectate cadavre de animale, precum şi controlul potabilităţii surselor de apă pentru adăparea animalelor.

ANSVSA recomandă tuturor proprietarilor de animale să coopereze cu medicii veterinari împuterniciţi, la efectuarea acţiunilor sanitare veterinare de necesitate.

"Inundaţiile din ultima perioadă ne determină să atragem atenţia deţinătorilor de animale din zonele calamitate, dar şi din întreaga ţară, asupra pericolului de apariţie şi evoluţie a unor boli grave, care se pot transmite de la animale la om", anunţă reprezentanţii ANSVSA, prin intermediul unui comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, importanţa acţiunilor sanitare veterinare (în special a vaccinărilor, în acest context) rezidă din faptul că incidenţa unor boli, care în mod normal sunt ţinute sub control, ar putea sa crească (un pericol real îl constituie antraxul).

Mediicii veterinari din judeţele afectate de inundanţii intensifică supravegherea sanitar veterinară şi de profilaxie specifică prin vaccinarea animalelor, au precizat reprezentanţii autorităţii.

ANSVSA a transmis notificări către toate prefecturile din zonele calamitate, către primăriile şi consiliile locale, solicitând res­pectarea legislaţiei în vigoare, privind colectarea şi neutralizarea cadavrelor de animale din zonele inundate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb