Antibiotice Iaşi anuntă selectarea BEI ca finanţator pentru proiectele de investiţii viitoare, în valoare de 25 milioane euro

T.B.
Companii / 31 octombrie 2023

Antibiotice Iaşi anuntă selectarea BEI ca finanţator pentru proiectele de investiţii viitoare, în valoare de 25 milioane euro

Compania Antibiotice comunica faptul că prin Decizia Directorului general nr. 217/6993/29.09.2023 a fost nominalizată echipa de lucru pentru realizarea procedurilor şi activităílor necesare achiziţiei serviciilor de finanţare, cu următoarea componenţă: Ştefania ALEXANDRU - Director Planificare şi Marketing Strategic, coordonatorul echipei, Mihaela NITU - Manager Financiar, Liviu VATAVU - Director Juridic şi Guvernanţă Corporativă, Sebastian COSTEA - Manager executiv Investiţii şi Proiecte Strategice, se arată într-un comunicat al Antibiotice S.A., remis redacţiei.

Echipa a analizat cea mai eficientă dintre cele 3 oferte bancare primite de la UniCredit Bank, Alpha Bank şi Banca Europeană de Investiţii în vederea încheierii unui contract de 25 milioane de euro din care suma de 115.098.845 lei pentru proiectul de investiţii "Capacitate de producţie, ambalare şi depozitare produse sterile, soluţii şi topice" care face obiectul Acordului pentru Finantare nr. 538/17.05.2023 al Ministerului de Finanţe, menţionează sursa citată.

Grupul de lucru a selectat propunerea Băncii Europene de Investiţii care a avut oferta cu cele mai puţine costuri multianuale, informează compania. Un aspect important în evaluare a fost şi faptul că Banca Europeană de Investiţii nu a solicitat pentru acordarea finanţării garanţii imobiliare sau mobiliare, arată datele comunicatului.

Grupul de lucru de planificare strategică şi managementul performanţei a analizat concluziile echipei de evaluare a ofertelor la data de 12 octombrie 2023 şi le-a propus Consiliului de Administrţie, care în data de 18.10.2023, cu unanimitate de voturi a aprobat cea mai bună ofertă, respectiv oferta Băncii Europene de Investiţii, menţionează sursa citată.

Deoarece Adunarea Generală a Acţionarilor din data de 30.10.2023 a împuternicit Directorul General al companiei să încheie un contract în valoare de 25 milioane de Euro şi având în vedere faptul că oferta cea mai avantajoasă este oferită de Banca Europeană de Investiţii, compania Antibiotice anunţă că până la mijlocul lunii noiembrie 2023 va avea loc semnarea contractului de creditare pentru finanţarea programului de dezvoltare al comapaniei "The Future Together 2023-2030", transmite sursa menţionată.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. BEI acorda imprumutul fara ipoteci sau alte garantii

    e super dubios imprumutul.

    Puteau sa emita obligatiuni pe BVB, sa ajute micii investitori. De exemplu. De ce n-au facut-o?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb