"Antibiotice" vinde medicamente de 50 de milioane de lei prin "Pharma" Iaşi

Ovidiu VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 22 august 2011

"Antibiotice" vinde medicamente de 50 de milioane de lei prin "Pharma" Iaşi

Compania Pharma Iaşi s-a angajat să cumpere în acest an medicamente în valoare de 50 de milioane de lei de la societatea Antibiotice Iaşi. Producătorul de medicamente controlează un pachet de 30% din acţiunile societăţii Pharma Iaşi, specializată în distribuţie produselor farmaceutice, se arată într-o informare a companiei Antibiotice adresată Bursei de Valori Bucureşti.

Cumpărarea medicamentelor se va efectua eşalonat pe întreaga perioadă de valabilitate a contractului, în funcţie de comenzile ferme ale cumpărătorului, se arată în raport.

De altfel, în primele şase luni ale acestui an, Pharma a cumpărat de la Antibiotice produse în valoare de 23,4 milioane de lei, aproape jumătate din valoarea contractului. Pentru neachitarea produselor la scadenţă cumpărătorul va trebui să plătească pe lângă suma datorată şi penalităţi de întârziere de 0,1% din suma neachitată, aplicate pentru fiecare zi de întârziere.

Cele două firme au mai încheiat un contract în valoare de 17 milioane de lei, prin care Antibiotice achiziţionează de la Pharma servicii de prospectare a pieţei, plasare şi vânzare a cantităţilor de produse medicamentoase pentru tot portofoliu, exceptând produsele injectabile. Producătorul de medicamente va mai plăti 450.000 de lei pentru servicii de promovare în reţeaua de distribuţie a Pharma. Prin servicii de promovare sunt prevăzute în principal activităţi de prezentare către farmacişti şi medici a unor medicamente din portofoliul de produse al Antibiotice, organizarea de simpozioane, conferinţe, prezentarea şi susţinerea campaniilor promoţionale derulate de către beneficiar, studii de piaţă şi sondaje de opinie publică.

Antibiotice SA a raportat o creştere cu 19,5% a cifrei de afaceri la finalul primului trimestru al aces­tui an, comparativ cu perioada similară a anului precedent. De asemenea, în primele trei luni ale acestui an, profitul brut al firmei a avut o evoluţie pozitivă, atingând valoarea de 16.432.163 lei, iar profitul net s-a majorat cu 22,5% faţă de trimestrul I 2010, înregistrând nivelul de 13.269.816 lei.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Cam asa se fura bani din Antibiotice...contract de 17, 45 mil ron sa promoveze produsele ATB pus in bratele firmei fratelui lui Nani...Contract pe masura celor facute cu Bechtel...Si DNA-ul doarme in cizme, numai vorbesc ca actionarii minoritari trebuiau sa ia foc la un asemnea jaf.

    1. aveti dreptate fac facturi artificial iar pharma nu plateste tva

      Se jefuieste pt alegeri, la cum suna contractul acesta, se scot din ANTIBIOTICE minim 16 milioane Roni in plus. Ironia sortii este ca este listat ATB-ul, are si freefloat mare, dar ce sa ceri de la SIF5, parca chiar hotul de Buzatu e in CA la ATB, si alte fonduri de nimic. Daca era FP actionar aici, cu siguranta, nu aveau curaj sa treaca un asemnea contract. Asa bursa, asa emitenti, asa actionari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb