Suntem de acord cu Legea dării în plată, suntem de acord ca aceasta să fie o lege pentru cei care într-adevăr merită, în sensul că nu au făcut speculaţii imobiliare, nu au cumpărat case de vacanţă sau terenuri în vederea dezvoltării lor ulterioare, declară Antoanela Comşa, director general al Gran Via România.
Pe de altă parte, doamna Comşa spune că dezvoltatorul imobiliar pe care îl reprezintă nu este de acord cu plafonul de 150.000 de euro peste care nu se mai aplică Legea dării în plată, considerându-l "o discriminare".
Antoanela Comşa menţionează că majoritatea clienţilor companiei pe care o conduce achiziţionează apartamente prin programul Prima Casă, întrucât acesta prevede un avans de 5% din partea clientului. "Clienţii nu au un avans mai mare. Este adevărat că băncile sunt ajutate astfel, nu le ţin partea, dar aş vrea să fim obiectivi: 80% din clienţii noştri sunt clienţi Prima Casă pentru că nu îşi pot permite un avans mai mare", afirmă doamna Comşa, adăugând: "Suntem foarte curioşi ce se va întâmpla cu programul Prima Casă odată cu intrarea în vigoare a Legii dării în plată, mai ales că vedem deja o scădere a plafonului acordat ca garantare de către statul român. Sperăm să nu fie ca urmare a acestui act normativ".
Antoanela Comşa a mai subliniat că, la momentul la care se va executa o casă, conform noii legi, debitorul va da imobilul către bancă, iar statul va fi obligat să plătească garanţia de 50%. "Acei bani sunt ai contribuabililor. ANAF nu-l mai urmăreşte pe acel contribuabil care a renunţat la locuinţă. Dar, de unde vin aceşti bani? Nu vin din taxe, nu vin de la noi?", a subliniat reprezentantul Gran Via România.