Anton Karamzin: "Sberbank" este interesată de piaţa din România

A.G.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 19 septembrie 2011

Anton Karamzin: "Sberbank" este interesată de piaţa din România

Sberbank exclude achiziţionarea unei bănci europene importante care se confruntă cu probleme, dar urmăreşte piaţa din România pentru a-şi extinde prezenţa în Europa de Est, a declarat directorul financiar ale celui mai mare grup bancar din Rusia, Anton Karamzin.

"Nu vom face nicio achiziţie uriaşă, chiar dacă suntem sau nu interesaţi de o piaţă anume. Achiziţiile compacte pentru noi vor fi mai mult sau mai puţin la acelaşi nivel al preţului cum am arătat deja", a explicat Karamzin, citat de Reuters, potrivit Agerpres. Acesta a adăugat că, în plus faţă de interesul declarat al băncii pentru Polonia şi Turcia, Sberbank este de asemenea interesată de piaţa din România, după ce a renunţat la achiziţionarea diviziei din Româ­nia a Volksbank International.

Până la sfârşitul anului, statul ar putea vinde o participaţie de 7,6% în Sberbank, operaţie programată pentru această lună dar amânată după ce criza datoriilor din zona euro a afectat acţiunile băncilor din regiune, a adăugat Karamzin.

"Dacă o bancă este de vânzare şi e una mare, întrebarea este cât de mari sunt problemele ei. Statutul de bancă globală este lipsit de sens - care este avantajul dacă 60% din afacerea ta înregistrează pierderi?", a declarat pentru Reuters directorul financiar al Sberbank.

German Gref, fost ministru al Economiei şi în prezent directorul general al Sberbank, a lansat o strategie de creştere pentru a diversifica activităţile băncii. Sberbank a cumpărat banca de investiţii Troika Dialog, pentru un miliard de dolari, şi a achiziţionat Volksbank International, divizia din Europa de Est a grupului bancar austriac Oesterreichische Volksbanken (ÖVAG), pentru 585 milioane de euro (800 milioane de dolari).

Sberbank, cu active de peste 310 miliarde de dolari, operează de asemenea în Kazahstan, Belarus şi Ucraina.

Obiectivul strategic al Sberbank este de a obţine, până în 2014, cel puţin 5% din profit din străinătate şi Karamzin, fost director în cadrul băncii americane Morgan Stanley, susţine că procentul ar putea creşte.

În 8 septembrie, Sberbank şi acţionarii Volksbank Internaţional AG au semnat acordul final privind achiziţia integrală a VBI de către Sberbank, iar tranzacţia nu a inclus Volksbank România. Finalizarea tranzacţiei este condiţionată de îndeplinirea unor anumite condiţii, incluzând ieşirea Volksbank România de sub VBI.

Tranzacţia va fi supusă procesului de obţinere a aprobărilor legale în Rusia, Austria şi alte jurisdicţii din Europa Centrală şi de Est în care funcţionează VBI. Părţile se aşteaptă ca tranzacţia să se încheie până la sfârşitul lui 2011.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb