Antonescu: Şocurile din economia mondială se vor repercuta nefast asupra României

A.G.
Ziarul BURSA #Politică / 9 august 2011

Crin Antonescu

Crin Antonescu

Şocurile din economia mondială se vor repercuta nefast asupra României, care este fragilizată de Guvern, a susţinut, ieri, preşedintele PNL, Crin Antonescu, la finalul şedinţei Biroului Politic Central al partidului.

"Ştirile nu sunt bune nici pentru România, sigur că nu avem cum să fim relaxaţi contrapunând imaginea unui Obama îngrijorat, ba chiar la strâmtoare, imaginea unei economii americane care pentru prima dată în istorie scade în rating, şi imaginea unui Emil Boc din ce în ce mai vesel, cu o economie din ce în ce mai înfloritoare, cu o recesiune la timpul trecut, cu perspective din ce în ce mai frumoase în materie de inaugurări. E clar pentru oricine că aceste şocuri din economia mondială nu au cum să nu se repercuteze nefast şi asupra României. (...) Nu avem cum să împărtăşim autosatisfacţia premierului Boc în sensul că, datorită genialei idei de a tăia salariile bugetarilor, România este foarte sănătos aşezată din punct de vedere economic şi poate este ca o ambarcaţiune foarte solidă, despre cârmaci ce să mai vorbim, care poate să străbată furtuna şi chiar uraganul", a afirmat Crin Antonescu, citat de Agerpres.

El a susţinut că economia Româ-niei este în continuare fragilă. "România este în continuare fragilă şi este fragilizată de propriul ei Guvern, de propriii ei administratori, care în continuare alocă fără discernământ banul public pentru a-l folosi în mod corupt, în scopuri clientelare. În continuare, România este fragilizată de dezechilibrul pe care puterea de cumpărare redusă îl generează în piaţa internă tăind iarăşi şanse, pe lângă cele de la export, în piaţa internă şi de asemenea fragilitatea instituţiilor pe care regimul Băsescu-Boc le-au adus în stadiul pe care îl cunoaşteţi", a adăugat liderul PNL.

Potrivit lui Antones-cu, România va avea în continuare probleme. "Cred că vom avea în continuare probleme şi oricum Guvernul, care într-o bună zi, cel mai târziu într-un an, va veni după PDL-işti şi Boc va avea probleme foarte serioase şi va avea foarte mult de tras şi cu o datorie enormă lăsată în spate de acelaşi Guvern, fără niciun rost, fără să se simtă nimic semnificativ la nivelul investiţiilor, la nivelul creşterii economice, la nivelul dezvoltării", a explicat el.

Liberalul este de părere că "România are nevoie de guvernanţi şi administratori responsabili, serioşi, fără demagogie, fără populism, însă aceştia nu pot fi Traian Băsescu, Emil Boc şi asociaţii lor". În plus, Antonescu l-a catalogat pe preşedintele Traian Băsescu "primul demagog, populist şi mincinos al ţării", liberalul amintind de declaraţiile din campania din 2009 privind criza economică.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ce a uitat, sau nu a putut retine Antonescu din declaratia si / sau comparatia dintre Presedintele american si Premierul (sau Presedintele) Romaniei - foarte importanta pentru a putea face diferenta, este afirmatia lui Obama, adresata politicienilor americani: rezolvarea problemelor de moment ale Americii necesita, citez: "...bun simt si compromis"; din partea politicienilor, bineanteles. 

    Alo, Antonescu !! s-a auzit ?. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb