ANTONIO GUTERRES: "ONU va încerca să pună în aplicare încetarea focului umanitară între Rusia şi Ucraina"

G.D
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 28 martie 2022

"ONU va încerca să pună în aplicare încetarea focului umanitară între Rusia şi Ucraina"

Naţiunile Unite vor încerca să pună în aplicare o "încetare a focului umanitară" între Rusia şi Ucraina şi intenţionează să-l trimită la Moscova şi Kiev pe secretarul său adjunct responsabil de probleme umanitare, a anunţat astăzi secretarul general al ONU, Antonio Guterres, citat de AFP, conform Agerpres.

Într-o declaraţie de presă la sediul ONU din New York, Guterres a afirmat că "i-a cerut lui Martin Griffiths (secretarul general adjunct pentru afaceri umanitare) să analize imediat cu părţile implicate posibilitatea unor acorduri şi aranjamente pentru o încetare a focului umanitară în Ucraina".

Întrebat de jurnalişti asupra modalităţilor practice ale sarcinii încredinţate lui Griffiths, Guterres a precizat că adjunctul său va reveni de la Kabul, unde se află în prezent. "Sper să poată merge cât mai repede posibil atât la Moscova, cât şi la Kiev", a adăugat el.

Secretarul general al ONU a denunţat faptul că, "de la începutul invaziei ruse acum o lună, războiul a dus la pierderea fără sens a mii de vieţi, la strămutarea a zece milioane de persoane, în principal femei şi copii, şi la distrugerea sistematică a infrastructurii esenţiale" a Ucrainei.

"Aceasta trebuie să înceteze!", a declarat şeful Naţiunilor Unite.

Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a adoptat zilele trecute, cu o majoritate covârşitoare de 140 de voturi, o nouă rezoluţie "istorică", dar nu cu caracter obligatoriu, care "cere" Rusiei să oprească "imediat agresiunea sa" împotriva Ucrainei.

Autorităţile ucrainene şi-au manifestat astăzi îngrijorarea faţă de agravarea situaţiei legate de portul asediat Mariupol, unde cel puţin 5.000 de persoane şi-au pierdut deja viaţa, acest bilanţ al victimelor fiind dat publicităţii înaintea negocierilor ucraineano-ruse, preconizate pentru mâine la Istanbul.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb