ANTONY BLINKEN: ''Reţinerea arbitară a cetăţenilor altor ţări în scop politic este inacceptabilă''

G.U.
Internaţional / 1 octombrie 2021

''Reţinerea arbitară a cetăţenilor altor ţări în scop politic este inacceptabilă''

A arunca oameni în închisoare pentru a-i utiliza ca monedă de schimb politic este "total inacceptabil", a declarat ieri secretarul de stat american, Antony Blinken, după ce China a eliberat doi canadieni reţinuţi timp de aproape trei ani, notează AFP, conform Agerpres.

Fostul diplomat Michael Kovrig şi omul de afaceri Michael Spavor au fost plasaţi în detenţie la scurt timp după arestarea în 2018 de către Canada a directorului financiar al gigantului chinez de telecomunicaţii Huawei, Meng Wanzhou, la cererea Statelor Unite.

Deşi Beijingul a susţinut că cele două cazuri nu au legătură, "cei doi Michael", precum şi un american şi sora sa au fost lăsaţi să plece după ce Meng Wanzhou a ajuns la un acord cu autorităţile americane şi a reuşit să întoarcă în China săptămâna trecută.

"Suntem foarte bucuroşi să vedem că cei doi Michael au reuşit să se întoarcă acasă, la fel ca şi cei doi cetăţeni americani", a declarat Antony Blinken jurnaliştilor la Pittsburgh, statul Pennsylvania, unde participa la discuţii comerciale între Statale Unite şi Uniunea Europeană.

"Dar rămâne o problemă mai mare. Şi nu este vorba doar de China: alte ţări se dedau la practica reţinerii arbitrare a cetăţenilor altor ţări în scopuri politice. Şi asta ar trebui să fie total inacceptabil", a continuat el.

Responsabila grupului Huawei a fost eliberată după trei ani de arest la domiciliu la Vancouver, scăpând de extrădarea în Statele Unite care doreau să o judece pentru fraudă bancară în aplicarea sancţiunilor impuse Iranului.

Michael Kovrig şi Michael Spavor au fost arestaţi în China pe baza unor acuzaţii de spionaj considerate de Ottawa ca fiind "inventate bucată cu bucată". Ei au fost întâmpinaţi la întoarcerea în Canada de către prim-ministrul Justin Trudeau.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb