ANUNŢ DE ÎNCEPERE PROIECT "Paşaport de Export" - Cod MySMIS 128132

Comunicate de presă / 17 februarie 2020

"Paşaport de Export" - Cod MySMIS 128132

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) implementează în perioada februarie 2020 - mai 2022 proiectul "Paşaport de Export", proiect finanţat în cadrul Programului Operaţional Capital Uman 2014-2020. Valoarea totală a proiectului este de 4,613,393.41 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă a Uniunii Europene este de 4,613,393.41 lei.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă îmbunătăţirea nivelului de cunoştinţe / competenţe / aptitudini necesare derulării activităţilor de internaţionalizare / export ale angajaţilor care îşi desfăşoară activitatea în sectoarele economice / domeniile identificate conform SNC şi SNCDI, din regiunile de dezvoltare Nord-Est, Nord-Vest, Sud şi Vest. Obiectivul general este în linie cu Obiectivul tematic 8: Promovarea unor locuri de muncă durabile si de calitate şi sprijinirea mobilităţii lucrătorilor", cu Prioritatea de investiţii 10.iii "Îmbunătăţirea accesului egal la învăţarea pe tot parcursul vieţii pentru toate grupurile de vârstă într-un cadru formal, non-formal sau informal, actualizarea cunoştinţelor, a aptitudinilor şi a competenţelor forţei de muncă şi promovarea unor căi de învăţare flexibile, inclusiv prin orientare profesională şi prin validarea competenţelor dobândite" şi cu Obiectivul specific 3.12. "Îmbunătăţirea nivelului de cunoştinţe / competenţe / aptitudini aferente sectoarelor economice / domeniilor identificate conform SNC şi SNCDI ale angajaţilor".

Proiectul are următoarele obiective specifice:

Dezvoltarea competenţelor necesare derulării activităţilor de export pentru 400 de angajaţi prin participarea la cursuri integrate de formare profesională. Acţiunile de formare vor aduce un plus de cunoaştere pentru participanţi, fiind derulate transferuri de informaţii cu privire la cele mai relevante arii tematice din domeniul comerţului exterior.

Cresterea gradului de conştientizare a angajatorilor care îşi desfăşoară activitatea în sectoarele economice cu potenţial competitiv identificate conform SNC şi din domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI, sau a angajatorilor care intenţionează să-şi adapteze activitatea la aceste domenii / specializări inteligente privind importanţa şi necesitatea participării angajaţilor la programe de formare continuă.

Susţinerea a cel puţin 40 de IMM-uri în vederea elaborării şi introducerii unor programe de învăţare la locul de muncă, în speţă prin realizarea "Ghidului Exportatorului". Acest ghid va crea premisele pentru creşterea competitivităţii prin inovare pe termen mediu şi lung şi va descrie parcursul optim de urmat de o întreprindere pe termen lung pentru maxim de competitivitate în activităţile de export.

Promovarea inovării sociale prin crearea de parteneriate la nivelul celor patru regiuni care vor implica stakeholderi relevanţi pentru obiectivele proiectului: reprezentanţi ai mediului de afaceri, reprezentanţi ai autorităţilor publice locale din regiune, reprezentanţi ai agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă şi reprezentanţi ai mediului academic, prin implicarea activă a mai multor antreprenori de succes care vor constitui reţeaua Ambasadorilor Exportului în cadrul activităţilor proiectului.

Mai multe informaţii privind proiectul "Paşaport de Export" pot fi obţinute la telefon 021.312.68.93, email office@smeprojects.ro, website www.pasaport-export.ro sau la adresa Piaţa Walter Mărăcineanu, nr. 1-3, intrarea 1, etajul 1, Bucureşti.

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5135
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2945
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9447
Gram de aur (XAU)Gram de aur385.6265

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb